keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Ei tää polku vie mihinkään - kuinka aikaisin Nokia tiesi, että puhelimista pitää luopua?

Nokia luopui vuosien varrella ihan järkevästi erilaisista laitteista. Esimerkiksi monitorit myytiin, samoin lopetettiin digiboksien kehittäminen. Välillä kirpputorilla näkee pieniä (ja käteviä!) Nokia 120T-digibokseja, jotka ovat edelleen ihan käyttökelpoisia ja sopivia mm. mökeille.

Tuon edellisen johdosta mietin, kuinka aikaisessa vaiheessa Nokia tiesi, että puhelimista pitää luopua. Edelleen pohdin, eikö Nokian henkilöstö halunnut ymmärtää, mikä oli väistämättä tapahtumassa. Olivathan he nähneet, kuinka aiemmin oli myyty tai lopetettu erilaisia tuotelinjoja. Ehkä puhelimet tuntuivat erilaisilta tuotteilta kuin mikään muu?

Väitän, että päätös puhelinten myynnistä tehtiin jo ennen Windows Phone -alustalle siirtymistä. Nokia näki, että puhelinten vallmistuksella ei ollut enää tulevaisuutta. Kukaan tai mikään taho ei vain halunnut ostaa Nokian puhelimia, koska hinta oli niin julman iso. Kannatti odottaa ja katsella Nokian kurimusta. Vaan samalla myös maailma muuttui. Jäljelleä jäin vain yksi ostajaehdokas - Microsoft.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti