keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Microsoft, voisitteko sovittaa Windows RT:n Raspberry Pi:lle?

Kaikkien Raspberry Pi -käyttäjien kauhuksi Microsoft voisi ihan hyvin tehdä pieniä muutoksia ja julkaista Raspberry Pi:lle huonosti menestyvän ARM-pohjaisen käyttöjärjestelmänsä Windows RT:n.

"Raspilla" ei voi ajaa Windowsia paristakin syyystä. Ensinnäkin, Windows 8 on liian raskas ja toisekseen Windowsin lisenssi liian kallis suhteessa "Raspin" hintaan, joka on Suomessa noin 50 €. Lisätään vielä, että useat "Raspin" käyttäjät eivät ole kiinnostuneita Windowsista, koska Windows rajoittaa keksimistä ja tekemistä. Esimerkiksi Linux on "taipuisampi" monessa tilanteessa.

Itse olen sitä mieltä, että Windows RT saisi suuren käyttäjäkunnan "Raspin" myötä. Väittämäni perustuu siihen, että suuri joukko jo ennenstään Windowsia tuntevia on kyllä kiinnostunut Raspberry Pi:stä, mutta sopiva käyttöjärjestelmä puuttuu. Mikäli Windows RT toimisi suhteellisen nopeasti "Raspin" päällä, hyppy ARM-pohjaiseen tietokoneeseen ei olisi liian hankala.

Toiveajatteluahan tuo vain on. Microsoft haluaa myydä Windows RT -laitteita ja joutuu pian tekemään sen yksin, kun yksikään toinen valmistaja ei saa kaupaksi vastaavia laitteitaan :P. Jos Windows RT ei myy, niputetaan se Windows Phone 8:n kanssa. Mutta että annettaisiin kaikille jakoon ilmaiseksi image, joka tukisi "Raspia". Ehei, ei tällä vuosituhannella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti