keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Silminnäkijä kertoo: kaikki kävi niin äkkiä (Applen alamäki, Nokia häipyi...)

Nyt on tilaa uusille yrittäjille. Firefox OS ja Tizen - tehkää se! Vai kuvittelitteko, että kuluttajat ostavat yhä vain uudestaan 600-800 €:n arvoisen puhelimen? Tai että ylipäätään 3-5 vuoden kuluttua edelleen jaksetaan bussissa ja junassa pyyhkiä puhelimien ruutuja kuin voileivälle margariinia?

Applen uusien puhelimien julkaisua seurattiin tarkasti myös Suomessa. Kehuja tuli vaan sijoittajat eivät olleet tyytyväisiä ja nyt on kurssi laskussa. Applella ei ole muuta keinoa kuin pitää puhelimien hinnat katossa. Mikäli Apple nyt alkaisi myydä halpapuhelinta, rahavirta loppuisi äkkiä. Uusien härveleiden kehittämisessä menee aikaa, hyvät ihmiset! Älykelloja ja telkkareita pitää hioa pitkään. Jollain pitää elääkin sillä välin, tietää jokainen, joka pitää omaa taloutta. Applen säästöistä aletaan puhua/huolehtia viimeistään vuoden päästä.

Nokia puolestaan lähti kokonaan matkapuhelinmarkkinoilta (mitä nyt verkot jäivät). Ota rahat ja juokse! Takaisin ei olekaan sitten enää tulemista. En usko, että Nokiaa on enää olemassa 0 vuoden päästä. Siilasmaa se uhoaa, että nyt alkoi Nokian toinen 150-vuotinen taival. Hah!

Microsoft on kuin se entinen mies, joka vain levittelee käsiä eikä tiedä, mitä tekisi. Yritys on kova, mutta kun kukaan ei oikein huomaa mitään kunnollista ja näkyvää. Uskottavuusongelmakin Microsoftilla on. Kun oikein haluaa vain kaiken itselleen niin eihän sitä huomaa muita ollenkaan. Niin niin, rikkaat ovat saitoja - tiedetään. Microsoft, avaa vähän sitä RT-käyttistä. Laita se jakoon ja huolehdi, että sen voi asentaa mihin tahansa ritsaan niinkuin vaikka Nexus 7 -tablettiin.

Google kyllä jyllää Androidillaan. Vaan kun kaikki tieto valuu automaattisesti NSA:lle, kun käytät Gmail-tiliä. Ei peijakas! Taidettiin juuri juhlia Googlen haakukoneen 15-vuotisjuhlia. Olisiko aika välillä kääntyä Yandexin puoleen?

Kaikkieen edellä mainittujen yritysten laitteita on käytössäni. On tullut aika asentaa Debian Linux ja siihen jokin kosketuksen ymmärtävä käyttöliittymä. Ellei sitten myös Linuxin kernel vuoda...? Linus! True american!

1 kommentti: