maanantai 16. syyskuuta 2013

Googlen Chromecast-mediatoistin tulossa talouteeni - ei tukea Windows Phonelle

Chromecast on pieni Googlen mediatoistin, joka työnnetään TV:n HDMI-liitäntään. Laite liitetään samaan wlan-verkkoon tietokoneiden, puhelimien ja tablettien kanssa. Tämän jälkeen Android- ja iOS (Apple) -pohjaisista laitteista sekä Chrome-selaimella varustetusta Windowsista ja Macista (myös Linuxista Chromiumin avulla) voi lähettää videota televisioon. Väitetään, että jopa Windowsin Työpöytää voisi toistaa televisiossa (kuulemma beta-vaiheessa). Tuollainen Chromecastin ominaisuus pitää ehdottomasti kokeilla.

Olen aiemmin kokeillut Apple TV:n eri versioita 1,2 ja 3. Minusta ne ovat toimineet hyvin, mutta ovat olleet hyvin rajoittuneita. Palveluja, jotka voivat hyödyntää Apple TV:tä, ei mielestäni ole riittävästi. Lisäksi Apple TV 2 ja 3 pystyisivät enempäänkin, mutta valitettavasti Apple on rajoittanut niiden käyttöä mitä tulee nk. kolmannen osapuolen ohjelmiin.

Niin myös Chromecast on rajoittunut... ainakin Windows-käyttäjien mielestä. Nimittäin tukea Windows Phone 8 -alustalle ei ole eikä näytä tulevan. Niin hyytävät ovat Googlen ja Microsoftin välit. Mielestäni Microsoftin kannattaisi satsata Chromecastin kaltaisten mediatoistimien tukeen. Ehkä edes rahalla ei voi saada asiaa korjatuksi?

Hinta USA:ssa on vain 35 $. Hankin omani suomalaisen nettikirpputorin kautta. Ihan jenkkihintaan en Chromecastia sentään saanut. Toivon, että Chromecastin myötä kotona päästään katsomaan itse kuvattuja videoita ja myös YouTube-videoita. Esimerkiksi Teemu Pukin Celtic-joukkueelle tekemä maali näkyi kyllä YouTubessa hyvin pian ottelun jälkeen, mutta ei urheiluruudussa. Chromecast ja YouTube tulevat tällaisissa tilanteissa apuun (toki ymmärrän, että kyseinen video oli laiton, mutta yleisesti jaossa YouTubessa).

Palataan asiaan, kun saan Chromecastin varsinaisesti käyttöön.

This file is licensed under the

iPad Mini jo odottaa Chromecastia...

Chromen addonin asetukset
Chromecastia varten


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti