torstai 5. syyskuuta 2013

Samsung esitteli oman älykellonsa nimeltä Galaxy Gear

Samsung on esitellyt oman älykellonsa, jonka nimi on Galaxy Gear. Odotan innolla, mitä Googlella ja Applella on tarjottavana myöhemmin samassa laitekategoriassa. Sonylta on tulossa itse asiassa jo toinen versio omasta kellostaan ja Pebble on ollut markkinoilla kuluvan vuoden ajan. Tungosta siis riittää. Miten Galaxy Gear pärjää tässä joukossa?

Mielestäni Galaxy Gear rajaa osan ostajista pois paristakin syystä. Luin, että vain Samsungin omat puhelimet voidaan liittää bluetoothin avulla yhteistyöhän kellon kanssa. Esimerkiksi käytössäni oleva Pebble toimii kaikkien Android-puhelimien ja jopa iPhonen kanssa. Toinen arveluttava seikka liittyy virran kulutukseen. Galaxy Gear pitää ladata aivan yhtä usein kuin älypuhelin eli kerran vuorokaudessa. Vertailun vuoksi Pebbleä sentään käytetään USB-johdossa kerran viikossa. Sekin tuntuu minusta rasittavalta.

Galaxy Gear on ominaisuuksiltaan monipuolinen. Odotan, että sille kehitetään paljon erilaisia ohjelmia, jotka toimivat yhteistyössä puhelimen kanssa. Edelleen kelloa varmaan modifioidaan ja sitä käytetään ties minkä kotitekoisen robotin ohjaamiseen.

Yksi asia huolestuttaa kenties eniten. Nimittäin Galaxy Gearissa ilmeisesti pyörii Android ja se vaatii paljon muistia sekä tuplaydinprosessorin. Pebblessä on hyvin kevyt "puukotettu" reaaliaikainen käyttöjärjestelmä, joka ei ole nimeltään Android. Mustavalkonäyttö kuluttaa vain vähän virtaa Pebblessä - toisin kuin Galaxy Gearissa. Virrankulutus on mielestäni Galaxy Gearin nk. pullonkaula. Vaan ei hätää. Ensi vuonna nähdään taatusti Galaxy Gear II, joka korjaa tilanteen paremmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti