keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Mistä tulevaisuudessa kansalle peruspuhelin nokialaisilla valikoilla?

Ennustan uuslukutaidottomuutta vai miksi pitäisi kutsua tilannetta, jossa pitkään Nokian peruspuhelimia käyttänyt ei yhtäkkiä osaakaan siirtyä vaikkapa Samsungiin. Edelleen ei tarvitse olla suuri tietäjä aavistaakseen, että Microsoft myy Nokian pikkupuhelimet pois tai muuten vain unohtaa sen markkinan. Voihan olla, että jaksavat hetken sitä rumbaa, mutta eivät kauaa. Viimeistään parin vuoden päästä suuri osa suomalaisista perusluurin käyttäjistä kysyy, mistä voisi ostaa seuraavan ihan-tavallisen-puhelimen. Rahallakaan niitä ei silloin enää saa.

Olisiko ratkaisuna käsityöläisyys? Esimerkiksi Arduino Unon ja sopivan 3G-palikan avulla voi rakentaa oman puhelimen. Vaikka sellainen olisi suurikokoisempi kuin mihin on totuttu, ainakin saisi erikoisen puhelimen ja ihan omin nimikirjaimin. Entäs ne nokialaiset valikot? Se onkin vaikea juttu. Saakohan ottaa mallia Nokian puhelinten valikoista? Epäilen, että ei saa. Entä onko sellainen edes mahdollista vaikkapa Arduino Unon tapauksessa? Ehkä ei.

Kaikille älypuhelin kosketusnäyttöineen ei vain istu käteen tai korvaan. Heitä on paljon maailmassa. Nokia on lisäksi "opettanut" vuosien varrella eri maiden kansalaisia käyttämään peruspuhelimia. Tulevaisuudessa peruspuhelimen omistajalla tulee olemaan haastavat ajat. Kannattaa äkkiä tilata Nokia 105 (myydään vain kehittyvissä maaissa), jossa on peräti kuukauden kestävä akun valmiustila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti