tiistai 17. syyskuuta 2013

Tällainen on Googlen Chromecast-mediatoistin

Chromecastin sisällä on "puukotettu" eli pienennetty Chrome OS. Lyhyen käyttöönoton yhteydessä laite liitetään paitsi television HDMI-liitäntään myös samaan wlan-verkkoon kannettavien tietokoneiden, tablettien ja älypuhelimien kanssa. Kannattaa siis varata oman wlan-verkon salasana saataville. Käyttöönotto tapahtuu siten, että esimerkiksi kannettavalla tietokoneella siirrytään www-osoitteeseen, joka lukee tv:n ruudulla, kun Chromecast on liitetty televisioon. Sitten syötetään wlan-verkon salasana. Myös nelinumeroinen PIN-numero pitää tarkistaa, että se on sama kannettavassa ja Chromecastissa.

Varsinainen käyttö on helppoa. Siirrytään kannettavalla, tabletilla tai älypuhelimella (Android ja iPhone/iPad) YouTube:en. Etsitään jokin video. Sitten ollaan tarkkana. Videon oikeassa alakulmassa on painike, joka lähettää Chromecastille tiedon, että nyt pitää alkaa toistaa ko. videota. Kannattaa huomata, että älypuhelin lähettää vain käskyn ja Chromecast etsii itse videon. Tämä on kätevää. Nimittäin puhelimella voi hoidella muita asioita, kun TV:ssä pyörii video eikä puhelin ole sidottu Chromecastin käyttöä varten.

Etsi ruudulta
tällaista painiketta

Chromecastia tukevia ohjelmia on vielä valitettavan vähän; YouTube, Netflix ja Google TV (oikohan tuo kolmas oikein?). Google lupaa laajentaa tukea jatkossa.

HUOM! Android- tai iOS-laitteisiin eli tabletteihin tai älypuhelimiin ei tarvitse asentaa mitään lisäohjelmaa. Ylläoleva painike ilmestyy näkyville, kun YouTube-videota halutaan alkaa toistaa Chromecastissa.

Chromecast on vain vähän parempi kuin Apple TV, koska Chromecast tukee sekä Androidia että Applen iOS-käyttöjärjestelmään perustuvia laitteita kuten iPhone ja iPad. Chromecast osaa toistaa myös Windowsin työpöydän TV:n tai videotykin ruudulle, joten Chromecast soveltuu siltä osin jonkin verran myös opetuskäyttöön.

Chromecastin sisällä on pikkuinen Chrome OS -käyttöjärjestelmä

Kannettavasta on käskytetty Chromecastia
näyttämään YouTube-viodeota. Kannettavalla
voi alkaa tehdä muita hommia, kun
video käynnistyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti