perjantai 20. syyskuuta 2013

Googlen Quickoffice saatavana maksutta Androidille ja iOS:lle (iPhone, iPad)

Googlen jokin aika sitten hankkima Quickoffice on saatavana Android- ja iOS (iPhone, iPad) -alustoille. Ohjelma lupaa, että tiedostoja voi paitsi avata tarkastelua varten myös editoida. Tiedostot tallennetaan Google Driveen eli pilvipalveluun. Internet-yhteys siis tarvitaan työskentelyn aikana.

Kilpailu Office-käyttäjistä on nykyisin kovaa. Ilmaisia www-selaimessa toimivia Office-ohjelmia löytyy Microsoftilta, Applelta ja Googlelta. Quickoffice on oma asennettava ohjelma eikä se käytä www-selainta ollenkaan, mutta tallentaa tiedostot pilveen. Ehkäpä Quickoffice kirittää mm. Microsoftia parantamaan omaa Windows-puhelimessa toimivaa Officeaan.

Kokeilin Quickofficea sekä iPad Minissä että Asus Memopadissa. Molemmat toimivat samalla tavalla. Kun loin uuden tiedoston Quickofficessa, sen pystyi tallentamaan Microsoft Officen xml-muodossa (docx,xlsx,pptx) Google Driveen. Vaan kun avasin Google Drivestä aiemmin luodun tiedoston, sitä ei pystynytkään muokkaamaan, vaan sain ainoastaan tiedoston esikatselun näkyviin. Tällainen kokemus minulla siis oli. Mikäli Google on ajatellut asian noin, itselleni tulee vaikeuksia, sillä välillä käytän Google Docsia www-selaimella ja tallennan tiedostot Google Docsin omaan muotoon. Kun haluaisin jatkaa Quickofficen puolella, se ei ole mahdollista. Onko tuo tosiaan noin?

Linkit:

Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quickoffice.android&hl=fi

iOS

https://itunes.apple.com/us/app/quickoffice-exclusively-for/id578386521?mt=8
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti