perjantai 27. syyskuuta 2013

Windowsin työpöydällä voi nyt ajaa offline-tilassa Googlen Chrome-sovelluksia

Kävin kurkkaamassa Chrome Web Storea. Siellä on saatavana sovelluksia, jotka toimivat ilman verkkoyhteyttä Windowsin työpöydällä.

Kun asensin sovelluksen nimeltä Keep, sain Windowsin alapalkkiin uuden kuvakkeen, jonka kautta voin käynnistää milloin vain Keep-ohjelman. Internet-yhteyttä ei tarvita (=offline). Kun tietokone myöhemmin pääsee verkkoon, Keep-ohjelma päivittää siihen syötetyt muistiinpanot Google Driveen.

Esimerkiksi Gmail on saatavana juuri tuollaisena offline-sovelluksena. Jos vaikkapa kirjoitan sähköpostia junassa tai autossa, yhteys melko todennäköisesti katkeaa jossain kohdassa matkaa. Siksi offline on erittäin tervetullut ominaisuus.

Google haastaa offline-sovelluksilla perinteiset tietokoneeseen asennettavat ohjelmat. Siinä missä Chrome Web Storesta haetut ohjelmat tarvitsevat hyvin vähän tai eivät yhtään ylläpitoa, Windowsiin varta vasten hankittuja sovelluksia pitää hoitaa, huoltaa ja hoivata. Pian voin käyttää Google Docs:ia ensisijaisena Office-ohjelmistonani Windows-koneella, koska Google Docs lupaa myöhemmin myös toimia offline. Ai niin, muista asentaa ensin Chrome-selain ja hankkia Gmail-tili niin pääset alkuun...

Windowsin palkissa on kuvake, jonka takaa
ohjelmat löytyvät.

Chrome Web Storessa on jo useita offline-ohjelmia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti