lauantai 30. marraskuuta 2013

Geeksphone Revolutionin voi tilata Firefox OS:lla tai Androidilla varustettuna - miksei myös Ubuntu Touchilla tai Sailfish OS:lla?

Geeksphone julkaisee puhelimen, jonka voi tilata joko Firefox OS:lla tai Androidilla varustettuna. Voidaanko lisätä mukaan vielä Jollan Sailfish OS? Nuo kaikki kolme mainittua puhelinkäyttöjärjestelmää pohjautuvat Linuxiin. Ei nimittäin voi olla mahdotonta rakentaa puhelimeen triplaboottia. Sellainen on jo nähtykin; Nexus 4 osaa ajaa Androidin ja Firefox OS:n lisäksi Ubuntu Touchia (joka sekin on Linuxiin perustuva).

Hakekaapa jostain esille sellainen puhelin, johon voi asentaa minkä tahansa Linux-pohjaisen puhelinkäyttöjärjestelmän. Ehkäpä juuri Nexus 4 tai 5 ovat sellaisia. Kaipaan kuitenkin selkeät flash-ohjeet ja valmiit imaget, joiden avulla siirtyminen käyttöjärjestelmästä toiseen olisi helppoa.

Ilman Linuxia puhelinrintama olisi kovinkin tylsä. Pitäisi valita Applen iOS:n ja Microsoftin Windows Phonen välillä. Näen tilanteen niin, että Linux pitää nuo em. perinteiset yhtiöt hereillä. Linus Torvaldsin ennustus, jonka mukaan Linux on taustalla vaikuttava alusta kaikelle kivalle, näyttää toteutuvan ja itse asiassa jo toteutuneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti