maanantai 4. marraskuuta 2013

It's the final countdown - XP äkkiä mäkeen!

Tarkista tästä timerista, kauanko on aikaa siihen, kun Microsoft lopettaa Windows XP:n tukemisen: http://www.timeanddate.com/countdown/to?msg=Windows%20XP%20Ending&p0=28&year=2014&month=4&day=8&hour=0&min=0&sec=0 . Päivämäärähän on huhtikuun kahdeksas vuonna 2014. Siis 8.4.2014.

Yllättävän moni työpaikka ja kotitalous käyttää edelleen XP:tä. Tämä ei ole hyvä asia ollenkaan. XP:n käyttö ensi huhtikuun jälkeen vaikuttaa mahdollisesti koko Internetiin, sillä sopivien tietoturvaaukkojen kautta voidaan hyökätä Internetin palveluja vastaan.

Vaihda siis XP pois. Asenna tilalle vaikkapa Linux. Jos kone alkaa olla jo vanha, vie se kierrätykseen. Myös koneen lahjoittaminen sellaiselle, joka osaa ottaa koneesta kaikki tehot irti jollain turvallisella käyttöjärjestelmällä, on suositeltavaa.

Entäpä, jos XP:ssä pyörii jokin sellainen sovellus, joka ei suostu asentumaan mihinkään muuhun käyttöjärjestelmään? Tämä asia on pitänyt ottaa puheeksi jo paljon aiemmin. Jos minkäänlaista suunnitelmaa siirtymisestä ei ole olemassa, nyt on aika tehdä sellainen tulevaisuutta varten. Seuraava suuri "haloo" on edessä noin 2020, kun Windows 7:n tuki loppuu. Sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti