perjantai 8. marraskuuta 2013

ZoomIt Portable - todella köyhänmiehen älytaulusovellus

ZoomIt on ilmainen Windows-ohjelma ohjelma, jonka avulla voi zoomata esimerkiksi heittimen näkymää ja piirtää punaisella tussilla jonkin yksityiskohdan päälle. Tämä auttaa esitys- tai opetustilanteessa katselijoita löytämään heittimellä näkyvät sovelluksen toiminnot (esimerkiksi jonkin painikkeen). Tarvitaan vain PC, Windows ja heitin. Voisi sanoa, että ZoomIt on köyhänmiehen älytaulu - todella köyhän ;D.

Sovellus löytyy muistitikulle asennettava pakettina osoitteesta http://portableapps.com/apps/office/zoomit-portable . ZoomIt (Portable) liikkuu siten aina mukana koneelta toiselle. Kannattaa tallentaa asennuspaketti suoraan tikulle ja aloittaa sovelluksen asennus kaksoisnapauttamalla sovelluksen nimeä. Tällä tavalla toimien asennusohjelma ehdottaa automaattisesti asennusasemaksi muistitikkua.

ZoomIt on sovellus, jonka käyttöä pitää opetella etukäteen. Käynnistä sovellus muistitikulta. ZoomIt siirtyy muistinvaraiseksi ja löytyy Windowsin Työpöydän oikeasta alanurkasta, kun painaa pientä nuolta, joka osoittaa ylöspäin. Tee sitten seuraava harjoitus:
  • Vie hiiren osoitin siihen kohtaan, johon haluat zoomata
  • Paina Control + 1 (tämä zoomaa)
  • Paina hiiren vasen painike (päästään piirtämään)
  • Pidä Control-painike pohjassa ja piirrä suorakaide haluamaasi paikkaan
  • Paina Control + s (tallenna zoomattu näkymä suorakaiteen kera png-muodossa)
Kannattaa sulkea ZoomIt käytön jälkeen. Jos muistitikun nykäisee tuosta vain pois, asiasta muistutetaan seuraavalla käyttökerralla (ainakin jos kysymyksessä on sama tietokone).

Em. harjoitus ei sisällä kaikkia ZoomIt-ohjelman ominaisuuksia. Esimerkiksi kirjoittaminen zoomattuun osaan ruutua onnistuu myös (åäö-kirjaimet eivät toimi). Lisää harjoituksia on tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti