maanantai 4. marraskuuta 2013

Mitä sitten, kun Nokian puhelimet eivät enää saa ruisleipää?

Nokian puhelimet (ja tabletit) siirtyvät marraskuussa Microsoftille. Samalla varmasti vähennetään työntekijöitä ja tehtaita. Mikä kiperintä, Nokian puhelimet eivät enää punnerra eteenpäin sisun ja ruisleivän avulla. Tilalle tulevat Steve Ballmerin läpimärät kainalot ja 100 % valkoisesta vehnästä valmistettu löysä cheeseburger. Sano siinä sitten cheese!

Kuluvan syksyn aikana on raportoitu, että Nokian puhelimet ovat vasta nyt alkaneet myydä hyvin. Tuo riippuu, mihin verrataan. Päivä menee pilalle, kun muistutetaan, että Androidia myydään Kiinassa miljoonan verran päivässä (eri merkkisiä ja malleja). Jos taas vertailu tehdään Nokian aiemman Windows-puhelinmyynnin kanssa niin sitten tällä hetkellä menee hyvin.

Vaan entäpä sitten, kun ei oikein tiedetä, mitä ja kenen pitäisi tehdä. Vastikään luin suomalaisesta palomiehestä, joka on vaihdossa USA:ssa. Mikä "haloo" olikaan, kun kahdeksan henkilöä elvytti, no, asiakasta. Tuskin Nokian puhelinosaaminen integroituu ihan nopeasti osaksi Microsoftia. Aikaa odotteluun ei ole ja Microsoft tulee tekemään tappiota puhelimien kanssa pitkäänkin. Kaikki tieto ja taito pitää saada siirrettyä kokonaisuudessaan uudelle mantereelle. Se ei onnistu kansioita ja tiedostoja raahaamalla palvelimelta toiselle. Microsoft joutuu pitämään porukkaa töissä jonkin aikaa esimerkiksi täällä Suomessa.

Sanotaan, että amerikkalainen ei osaa rakentaa diesel-autoa. Pian nähdään, onnistuuko jenkiltä puhelimien tekeminen ja markkinoiminen. Ainakin tällä hetkellä Windows Phone 8:n maine lepää Nokian uusien, syksyllä 2013 julkaistujen puhelinmallien varassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti