lauantai 9. marraskuuta 2013

Kokeile Firefox OS Marketplacen sovelluksia Androidissa

Androidissa voi kokeilla HTML5-sovelluksia, jotka on tehty Firefox OS:lle. Ensin pitää asentaa Firefox Aurora -selain Androidiin. Jos Auroraa ei löydy Googlen Play -kaupasta, kannattaa asentaa Firefox beta-versio. Kun selain on käynnissä, napsautetaan oikeasta yläkulmasta kolmea pientä allekkain olevaa neliötä ja edelleen Työkalut, Sovellukset. Oikeassa laidassa on pieni oranssi kuvake, jossa on raketti. Sitä napsauttamalla pääsee Marketplaceen. Jos rakettia ei näy, keskellä ruutua saattaa olla tekstilinkki Marketplaceen. Sitten vain kokeilemaan, mikä sovellus suostuu asentumaan.

Valitsin Evernav-sovelluksen. Kokeilin käynnistää sovelluksen ja toimihan se. Luin myös varoituksia siitä, että Marketplace ei olisi aivan täysin yhteensopiva Androidin kanssa, vaikka periaatteessa kaikkien HTML5-pohjaisten sovellusten kuuluisi toimia. Minun kokeiluni rajoittui lyhyeen testiin. Pääsin omaan tavoitteeseeni.

Myös Nokia N9, jossa on MeeGo, osaa hyötyä Firefox OS:n Marketplacesta. Hydra-niminen ohjelma lupaa N9:lle tukea Marketplacessa. Jos taskussa pullottaa Nokia N9, kannattaa katsoa seuraava linkki: http://store.ovi.com/content/302071 .

Tältä istumalta en löytänyt tietoa siitä, voisiko iPhonella ja Windows Phone 8:lla päästä Firefox OS Marketplaceen. Olisihan se nyt tavatonta, että kilpaileva kauppa tulisi kulmille häiritsemään. Tottakai käyttäjä voi kiertää Firefox OS Marketplacen ja luoda puhelimeen linkkejä www-sivuihin. Tämä vain voi tuntua kovin hankalalta ja vaivalloiselta. Kun sovellukset on kerätty yhteen paikkaan eli Marketplaceen, josta niitä voi asentaa kerran napsauttamalla, käyttäjän aikaa ei tuhlata turhanpäiväisyyteen. Ao. kuvasarjassa asennan Evernav-sovelluksen Nexus 4 -puhelimeen, jossa on käyttöjärjestelmänä Android 4.4.

Ensin tarvittiin Firefox Aurora

Evernav valittu

Evernav asennusvaiheessa

Evernav käynnissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti