sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Office ja Outlook ovat tarjolla etäpalveluna, en tarvitse Windowsia mihinkään

Olen käyttänyt kuluvan syksyn ajan käytettyä ja edullista Chromebookia, jossa www-selain Chrome on kaiken toiminnan ja tekemisen keskipiste. Selaimella on hoidettava hommat. Windowsista olen kaivannut ainoastaan Officea. Koska käytän hyvin vähän mitään kuvakäsittelyohjelmia, mitään muita Windowsissa toimivia sovelluksia ei ole tullut ikävä.

Microsoft Office ja Outlook ovatkin tarjolla minulle etäpalveluna työnantajan toimesta. Tämäpä on hyvä asia, sillä kertakaikkiaan näin selviän Chromebookillani pitkälle tulevaisuuteen. Google Docs toki auttaa perustekstien ja esitysten luonnissa. Kun on nähtävä mm. Word-dokumentin riippuva sisennys, otan etäyhteyden ja avaan Wordin etäpalvelimelta.

Mihin ihmeeseen enää tarvitsen Windowsia? En mihinkään. Tiedostot makaavat joko työnantajan palvelimella tai sitten erilaisissa pilvipalveluissa, jonne säilön omat tekstit, kuvat ja taulukot. Olen lukenut, että käyttöjärjestelmän tehtävänä on poissa edestä. Tämä toteutuu kohdallani, sillä Windowsin käyttö on vähentynyt kolmen viimeisen kuukauden aikana dramaattisesti. Jo Windows-tietokoneen käynnistys saa hermot pintaan. Ehdin tehdä monet asiat Chromebookilla ennenkuin Windows on käynnistynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti