keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kokeiltua: iBeacon toimii Androidin ja iOS:n välillä

Latasin Nexus 4 -puhelimeen, jossa on asennettuna Android 4.3, Play-kaupasta sovelluksen nimeltä iBeacon Locate. Ideana oli päästä kokeilemaan, voisiko Nexus 4 löytää iPad Minin Applen iBeacon-tekniikkaa käyttäen.

Koska molemmissa käyttämissäni laitteissa, iPad Minissä ja Nexus 4:ssä, on Bluetooth 4 low energy -piiri, saatoin aloittaa testini. iPad Minissä käynnistin App Storesta saatavan ja ilmaisen Beacon Tool -nimisen sovelluksen broadcast-moodissa. Nyt iPad Mini toimi majakkana ja lähetti tietoa itsestään lähialueelle (n. 10 metriä). Androidissa puolestaan oli päällä iBeacon Locate receive-moodissa.

Jätin iPad Minin pöydälle ja lähdin Nexuksen kanssa kulkemaan ympäri asuntoani. Lähestyin iPadia. Sain Nexuksen näyttöön tietoa siitä, kuinka lähellä majakkaa eli iPad miniä Nexus oli. Kovinkaan tarkkaa iBeacon Locaten arviointi ei ollut, mutta sen ei ollut niin väliä. Pääasia oli, että Nexus 4 ja iPad Mini sekä niihin ladatut sovellukset kommunikoivat keskenään.

Apple hylkäsi NFC-tekniikan ja otti tilalle Bluetooth 4 LE:n (low energy). On väitetty, että tämä oli kuolinisku NFC:lle. Todistin itselleni, että nyt myös Android osaa toimia ympäristössä, jonne on sijoitettu iBeacon-majakoita. Kaipaan mukaan vielä Microsoftin Windows Phone 8 -alustaa. Yritinkin etsiä tietoa tästä vaan en löytänyt kuin keskustelun avauksia. Ei olisi pahitteeksi, että ihan tavallisessa tietokoneessa toimiva Windows 8 osaisi myös samat temput. Raspberry Pi ja Raspbian nimittäin osaavat ja tästä on kirjoitettu selkeä asennusohjekin (englanniksi)...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti