lauantai 2. marraskuuta 2013

Jos ostat käytetyn iPhonen, hanki vähintään iPhone 4S - saat iBeacon-puhelimen

Uusi iOS 7 tarjoaa uutta - kunhan rauta vain on riittävän uutta. Vaikka Applen uusin mobiilikäyttöjärjestelmä iOS 7  toimiikin jopa iPhone 4:ssa (3GS jäi ilman tukea ja ajaa vain iOS 6.1.3:sta), kannattaa hankkia vähintään iPhone 4S. Miksi? No siksi, että 4S:ssä on Bluetooth 4 Low Energy -piiri. Yhdessä iOS 7:n kanssa iPhone 4S muuttuu iBeacon-laitteeksi. Apple ei lähtenyt tukemaan NFC-tekniikkaa (Near Field Communication), jossa puhelin asetetaan vasten toista puhelinta, vaan Apple luottaa Bluetoothiin. Katso esimerkki iBeaconin käytöstä seuraavasta osoitteesta: www.estimote.com .

Käytetyn iPhone 4S:n hinta liikkuu kahdensadan molemmin puolin riippuen puhelimen iästä ja kunnosta sekä muistin määrästä. iPhone 4:n puolestaan maksaa käytettynä 150 € tai vähemmän. Hyväkuntoisia nelosia alkaa olla vaikea saada, sillä kyseisiä puhelimia on käytetty paljon. Mm. akut kestävät nelosissa vain päivän verran.

On sitten eri asia, tuleeko mitään iBeacon-pohjaisia palveluita ikinä käyttöön. Yksi käytännön sovellus on avaimenperä, jonka voi löytää iPhone 4S:n (ja siis iBeaconin) avulla.

Tottahan myös Android- ja Windows Phone 8 -pohjaisissa puhelimissa on kyseinen Bluetooth 4 Low Energy -piiri. Apple nyt vain on tuonut iBeaconin voimallisesti tietoisuuteemme ja paketoinut tekniikan jälleen kerran helposti ymmärrettäväksi paketiksi. En kuitenkaan ihan heti lupaa, että Applen iBeacon toimisi muilla kuin Applen omilla laitteilla. Lupaan palata asiaan, mikäli esim. Android 4.4 osoittautuisi yhteensopivaksi iBeaconin kanssa. Nyt lähdenkin hakemaan tietoa tästä aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti