tiistai 26. marraskuuta 2013

Nahkaiset kännykkäsuojat ovat suosittuja, näin puhelimiin ei tarvitse enää puhua

Ostin tyttäreni kanssa hänen iPhone 4 -puhelimeensa keinonahkaisen suojan. Se on valkoinen ja sisään mahtuu myös pari luottokorttia puhelimen lisäksi. Kolikoille ei ollut paikkaa.

Olen huomannut, että kännyköiden nahkasuojat, jotka muistuttavat ulkoisesti lompakkoa, ovat yleistyneet. Puhelin pysyy suojassa sekä taskussa että osin myös sitä käytettäessä. Pudotessaan puhelin saattaa jopa pysyä ehjänä.

Yksi asia jäi ostaessa vähälle huomiolle. Puhelimeenhan pitää puhua. Kun kokeilimme jälkeenpäin suojaa, puhelinta oli hankala pitää korvalla. Tytär ei ollut tästä ollenkaan pahoillaan. Hän totesi:"Puhun nykyään tosi vähän". Jaa? Niinkö? Puhelinlaskusta päätellen näin tosiaan on! Suuri osa kommunikoinnista hoituu Saunalahden 5 €/kk maksavan 512 Kbit/s -nopeuksisen 3G-liittymän kautta. Voi käyttää jotain pikaviestintä (Kik, Viber) tai puhua kaverille (Viber, Facetime) dataliittymän avulla. Sähköpostia voi lähettää jne.

Ei ole ihme, että Soneraa ärsyttää 3G-liittymien datamäärät. Pitäisi kuulemma olla jokin katto. Pyh pihkaa, sanon minä. Kun kerran meillä on vihdoinkin jollain tapaa toimiva 3G, käytetään sitä. Sitäpaitsi nuoriso näyttää mallia leikkaamalla puhelinlaskunsa minimiin verrattuna vaikkapa 10 vuoden takaiseen aikaan.


iPhone inside...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti