perjantai 1. marraskuuta 2013

Valkee-kirkasvalokuulokkeet jälleen käytössä

Se on marraskuu. Väsyttää. Mikä neuvoksi? Ensin kannattaa kokeilla niitä perinteisiä; selkeä vuorokausirytmi, kunnon yöunet, reippailu ulkona ja terveelliset ateriat. Näiden lisäksi voi vielä kokeilla kirkasvalokuulokkeita.

Hankin viime syksynä 2012 Valkeen kirkasvalokuulokkeet paikallisesta apteekista. Käytinkin valoja kaikkein pimeimmän ajan. Nyt aloitin jälleen. Mitään tieteellistä näyttöä ei ole olemassa siitä, johtuuko valoa aivoihin korvien kautta. Kirkasvalolamput (sellaiset pöydällä seisovat) sen sijaan todistettavasti vaikuttavat ihmiseen eli valo siirtyy silmien välityksellä eteenpäin.

Valkee on tehnyt laitteen, joka kuuluu ladata tietokoneen USB-portin kautta. Tavallista seinään liitettävää matkapuhelinlaturia ei saa kuulemma käyttää. Itse valot eivät oikein pysy korvissa. En voi esimerkiksi sydä aamupalaa samaan aikaan. Olen päättänyt käyttää valoja nimenomaan aamuisin. Silloinhan tarvitsen piristystä päivää varten. Illalla ei enää kannata virkistyä.

En usko, että pelkkä Valkee-kirkasvalojen käyttö riittää. On käytävä ulkona aina, kun siihen on mahdollisuus. Myös säännölliset elämäntavat auttavat jaksamisessa. Päivittäinen noin 10 minuutin käyttö toivottavasti omalta osaltaan torjuu kaamosmasennusta, joka iskee syksyisin suureen osaan suomalaisista.


Kuvassa ovat minun "jouluvaloni".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti