lauantai 6. lokakuuta 2012

Chromen ja Firefoxin Windows 8 -versiot kehittyvät

Googlen Chrome- ja Mozillan Firefox -selaimet (onneksi) julkaistaan aikanaan Windows 8:lle. Muuten oltaisiin vain yhden aidon Windows 8 -selaimen varassa ja se olisi Internet Explorer.

Jo nyt pääsee kokeilemaan esiversioita. Ne eivät ole vakaita, mutta päivittyvät automaattisesti aina, kun niitä käynnistää. Kerta-asennus siis riittää. Tämän jälkeen selaimet huolehtivat päivitykset itse.

Kokeilin pikaisesti molempia selaimia Windows 8:n RTM-version päällä. Saavat jäädä koneeseeni, kuten Windows 8. Olkoot nyt siinä nenän edessä, kunnes uudempaa ja parempaa julkaistaan =).

Mitään kovin erikoista en huomannut. Chromen sai käynnistymään Windows 8:n uudessa käyttöliittymässä, kun älysi ensin valikosta niin käskeä (katso kuva). Kaikkia Windows 8:n uuden käyttöliittymän ominaisuuksia ei ole vielä suinkaan lisätty selaimiin.

Office 2013:n esiversio asentui jo kesällä Windows 8:n päälle. Word, Excel ja PowerPoint käynnistyvät jokainen perinteiseen käyttöliittymään Windows 8:ssa. Ovatko ne siis aitoja Windows 8 -ohjelmia vai eivät? Miksi www-selainten pitää pyrkiä näyttämään ja käynnistymään ensisijaisesti juuri uudemmassa Windows 8:n käyttöliittymässä? Koska Chrome ja Firefox kilpailevat IE:n kanssa? Niinkö? En tiedä!

Chromella Windows 8 -moodiin!

Chromen Windows 8 -moodi (ei näytä juuri miltään vielä!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti