keskiviikko 10. lokakuuta 2012

MS Office iOS:lle ja Androidille ensi maaliskuussa

Microsoft tuo Officen iOS:lle ja Androidille ensi maaliskuussa. Tämä on hyvä asia, sillä näin tabletit nousevat haastamaan tosissaan PC-maailman. Puuttuva palikka on juurikin MS Office. Sen jälkeen jokainen voi hankkia huokean Android-tabletin ostaa siihen Officen ja liittää vielä bluetooth-näppäimistön. Kannettavan voikin tämän jälkeen laittaa myyntiin.

Mietin, miten ohjelman jakelu tapahtuu. Varmaankin App Storen ja Google Play:n kautta. Molemmat ovat siis sovelluspuoteja. Paljonkohan Officesta kehtaisi pyytää rahaa? 69 $? 79 €? Mikä voisi olla sopiva summa, jotta kuluttajat innostuisivat hankkimaan Officen? Vai meneekö jakelu niin, että vain uuden tabletin mukana toimitetaan MS Office? Se ei voi olla ratkaisu, sillä tabletin voi tarvittaessa resetoida ja silloin Officea enää olisikaan (ellei se ole jotenkin paketoituna Androidin imageen?).

iPadille on jo olemassa tekstinkäsittelyohjelma Pages ja taulukkolaskentaohjelma Numbers. Ne maksavat alle kympin kappale. iPadin käyttäjiä on vaikea houkutella Officeen. Toisaalta oma iPad on katu-uskottava töissä, kun siinä on se MS Office. Silloin tietohallintokaan ei voi sivuttaa iPadia olankohautuksella. Yhtäkkiä jokaisella onkin ihan-aito-tökittävä-Office.

Voisin kuvitella myös, että koulutusmarkkinat tervehtivät Officea, koska esimerkiksi Tieken ajokortin voisi suorittaa tökkimällä ruutua. Ajatelkaa, riippuva sisennys sormella naputtelemalla. Lopulta siinä ei ole mitään ihmeellistä.

Odotan mielenkiinnolla iOS:n ja Androidin Officea. Onko käyttöliittymä se sama nauha kuin aidossa Windowsin päälle asennettavassa Officessa? Todennäköisesti. Edelleen haluan nähdä, millaisen markkinaosuuden Office voi saada. PC-puolella kerrotaan, että noin 60 %:ssa maailman tietokoneista on jokin MS Officen versio. Se on suuri luku, vaikka sisältääkin myös piraattiversiot. Tsukin tuohon päästään tableteissa. Siitä pitävät Apple ja Google huolen omilla Office-tuotteillaan (Pages, Numbers, Google Docs...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti