lauantai 13. lokakuuta 2012

Unohda hiiri (ja kipeä ranne) - kosketusnäyttö puuduttaa niskasi

Tilasin sitten Verkkokauppa.com:sta Acer Iconia W510 -tabletin ja näppäimistötelakan. Laite on siis niinkuin kannettava, mutta näytön ja näppäimistön saa irti toisistaan.

Merkittävää on, että kosketusnäytön ansiosta (tai sen takia) hiirtä ei tule paketin mukana. Varmaan sellaisen voi liittää laitteeseen ainakin Bluetoothin avulla. Näin tullee tapahtumaankin. Mutta suuren osan ajasta yritän selvitä ilman hiirtä.

Voisi kuvitella, että nyt hiirikäsi ei enää rasitu ranteesta tai kyynärpäästä. Niin todennäköisesti tapahtuukin. Vaan onko se sitten nk. tyhy-toimintaa, kun alan tökkiä ruutua sormella tai kynällä, joka jäljittelee sormea? Tuskin! Epäilen, että pian saadaan ensimmäiset raportit siitä, kuinka Windows 8 ja kosketusnäyttö ovat lopullisesti rampauttaneet jonkun konttorirotan. Muutaman miljoonan dollarin toivossa kannattaa tehdä kanne ja aloittaa kunnon julkisuuskampanja. Näin voi loppuelämänsä ajan hoitaa kipeytynyttä niskaa.

Aloitin aikanaan näppäimistöä naputellen Sinclair ZX81:llä. Sen jälkeen mukaan kuvioihin on tullut hiiri ja nyt on tulossa kosketusnäyttö. Pitäisikö siis siirtyä seisomaan ja upottaa tabletti pöytään? Näppäimistö olisi siinä myös. Näin kädet pääsisivät koskettamaan sekä ruutua ja näppäimistöä ilman suurta rasitusta.

1 kommentti:

  1. Hei. Onkohan tuossa skandinaavinen näppäimistö mukana, vai niin kuin kuvissa ilman äö-näppäimiä?

    VastaaPoista