keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Windows Phonen käyttö kasvussa - jääkö siitä Nokialle yhtään mitään?

Windows Phonen käyttö on kuulemma nousussa. Mutta onko tuosta enää hyötyä Nokialle? Mielestäni tilanne näyttää kehnolta. Perusteluni:

  • Uusia Nokia Lumia 920 -puhelimia tuskin menee kaupaksi yhtä paljon kuin Nokian peruspuhelimia, Lumia 920 on kuluttajalle kallis
  • Peruspuhelimet toki myyvät, mutta yhä uusien pikkumallien ja sitä myötä kuluttajien mielenkiinnon säilyttäminen on Nokialle työlästä (ja varmaan myös kallista)
  • On useita muitakin Windows Phone -valmistajia (HTC, Samsung, Huawei), jotka haluavat osansa markkinasta
  • Nokia on niin ylpeä, ettei esimerkiksi vaivaudu kertomaan meille suomalaisille, kuinka hyvin Lumia 920 toimii suomalaisissa 4G-verkoissa - kuluttajat Suomessa taitavat olla ihan "sak samma".
Itse kyllä tunnustan Windows Phone -käyttöjärjestelmän yhdeksi merkittäväksi alustaksi puhelinmarkkinoilla. Mutta se, mitä Windows -pohjaista puhelinta käytän, on aivan merkityksetöntä minulle. Mikäli Huawei toisi halvan PK-yrittäjille suunnatun Windows-puhelimen (vrt. pari vuotta sitten ZTE Blade), hankkisin sellaisen. Toki tarjouksen tulisi olla raju, jotta tarttuisin tilanteeseen.

Jotenkin tämä Nokian jahkailu rasittaa - varsinkin nyt, kun Nokian odotetaan toimivan nopeasti. Haluan sen Lumia 920:n, mutta marraskuun lopulla saattaa olla jo muilla valmistajilla houkuttelevampia malleja saatavana. Toki HTC, Samsung ja Huawei ovat nekin aika hitaita tai sitten olen vain itse kärsimätön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti