keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Ei sen näin pitänyt mennä - kolmannen osapuolen Start-valikot Windows 8:ssa

Windows 8:ssa ei ole Start-painiketta. Se on käynyt selväksi. Nyt monet muut valmistajat kuin Microsoft tarjoavat Start-valikoita jopa aivan ilmaisina paketteina asennettavaksi Windows 8:an. Lue lisää (englanniksi): http://www.itworld.com/data-centerservers/300901/how-replace-missing-start-button-windows-8 .

Mutta mikä olisi oikea tapa lähestyä aihetta? Pysyä ortodoksina eli puhdasoppisena ja pidättäytyä houkutukselta ja jättää asentamatta Start-valikoita? Vai mennä mukaan, jotta elämä helpottuu?

Onneksi en ole mikään päättävä elin kuin korkeintaan omalla koneellani. Täällä voivat painikkeet mennä ja tulla - ja niin tapahtuukin! Yrityksissä tilanne on mutkikkaampi. No, ei siellä firmoissa oteta tuollaista käyttöjärjestelmää edes huomioon, kun heti ensitöiksi graafista käyttöliittymää pitää parannella ja peräti muiden kuin Microsoftin toimesta.

Mutta toisaalta Windows 8 (ja 9) voisivat olla nk. "tuumatalkoot" tai brainstorm, josta kuoriutuu entistä parempi ja ehompi Windows. Tuo lähestyminen oli muotia 10 vuotta sitten, kun talkoilla väännettiin vaikkapa OpenOffice.org:ia. Onkohan talkoot jo aika "so last season"?

Olen joka tapauksessa järkyttynyt Start-valikoista. Ihan kauheita ritsavirityksiä ja sotivat Windowsin ideaa varten. Jaa? Entäpä jos itse suunnittelisin intuitiivisen tallennusikkunan? Sellaisen, jota kuka tahansa osaisi käyttää? Hmm?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti