sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Uusi käytetty matkapuhelin hankinnan alle

Huawei 8180 sai mennä. Pieni 2,2" näyttö, vaatimaton prosessori ja Android 2.2 kävivät ahtaaksi. Vaikka pidänkin käytetyistä puhelimista, rajansa on kaikella. Huawei 8180 oli jo julkaisuhetkellä nk. low-budget -puhelin. Loppuraportiksi totean, että 8180 oli yksi askel Androidin (ja Huawein) taipaleella eteenpäin.

Seuraavaksi pitää tähyillä jotakin toista puhelinta tilalle:
  • iPhone 3GS on edullinen ja jaksaa ajaa uusinta iOS -käyttöjärjestelmää. Kun seuraava iOS myöhemmin julkaistaan, 3GS putoaa tuen piiristä pois. Juuri nyt on siis otollinen 3GS:n aika, mutta pitkäjänteinen ostaisi iPhone 4:n, joka saattaa vielä saada seuraavan päivityksen. Applella on tapana jättää vanhat puhelimet ilman tukea.
  • Jokin Samsungin malli, esim. Galaxy S, pyörittää Android 2.3:sta. Puhelimen saa edullisesti, mutta tuo Android 2.3 on liian lähellä 2.2:sta. En ole tutustunut Android 4.0 -versioon ja se kutkuttaisi. Vaan silloin myös puhelimen pitäisi olla melko uusi. Huaweita en *juuri nyt* huoli. Ehkä huomenna asia on jo toisin ;-).
  • Windows-puhelin ei mielestäni petä, vaikka kellonajat heittävätkin Suomessa aikavyöhykkeiden takia ;-). Parjattu Windows 7.5 on yrityspuhelinkäyttöjärjestelmä ja yleistyy hitaasti, mutta varmasti firmoissa. Käytettyä Windows Phone 8 -puhelinta ei kannata vielä haikailla. Eihän niitä WP8-puhelimia ole juurikaan kaupoissa vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti