sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Ubuntu päivittyi - entä sitten?

Ubuntu Linux edusti aikoinaan menestyksekkäästi helppokäyttöistä Linux -levitysversiota. Verrattuna esimerkiksi Debianiin säätämistä oli oikeastaan aika vähän.

Tänään Ubuntu on yhtä helppokäyttöinen kuin aiemminkin. Vaan kuka huomasi, että Ubuntu päivittyi uuteen versioon? Entä mitä väliä sillä on, että jälleen saatiin uusi versio vain puolen vuoden päästä edellisestä?

On edelleen tärkeää, että verkosta voi ladata maksutta helppokäyttöisen Linuxin. Apple ja Microsoft eivät voi olla ainoina jakamassa kakkua. Linux on turvallinen, kun taas kaupalliset käyttöjärjestelmät keikahtavat milloin mistäkin syystä.

Ubuntun on vaikea taistella käyttäjien huomiosta. Kaikenlaiset mobiililaitteet kiinnostavat eikä päivityksiä Ubuntun osalta tule tehtyä. LTS-versioiden myötä tuki on pitkä ja siksikin voi noudattaa taktiikkaa asenna ja unohda.

Näen asian niin, että Ubuntun kehitystyössä on tietynlainen vaihe saavutettu ja nyt on aika toimia toisin. Mikä sitten voisi muuttua? Käyttäjiä ainakin tulisi houkutella takaisin muista levitysversioista. Millä eväillä tämä voisi tapahtua? Tulisi tarjota jotain, mitä muilla ei ole. Kun kaikki on vapaata lähdekoodia, kuinka sellainen on mahdollista? Muut levitysversiot ehtivät ensin. Siinäpä Ubuntulle riittää haastetta. Taidanpa ladata uusimman Ubuntun ja kokeilla sitä muistitikulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti