sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Näppäimistötelakka auttaa tabletin käytössä huomattavasti

Sillä aikaa, kun odotan Acer Iconia W510 -tablettia saapuvaksi Verkkokauppa.com:sta, kokeilen lainassa olevaa Samsung Galaxy Tab 2:sta + näppäimistötelakkaa.

Åäö-näppäimet löytyvät ja kieleksi valikoitui automaattisesti (varmaan tabletin asetusten mukaan) suomi. Funtio-painikkeiden tilalla on mm. kotipainike, jolla pääsee nopeasti Androidin päänäkymään. Myös asennettuja sovelluksia varten on painike. Tämä on hyvä asia, sillä oikotiet helpottavat hiireen tottunutta käyttäjää. Mielestäni näppäimistö kannattaa pitää lähettyvillä, mikäli tabletilla pitää vastailla sähköpostiin. Pitkätkin viestit kirjoittaa nopeasti.

Toki ikäviäkin huomioita tulee tehtyä. Tablettia ei voi kallistaa samalla tavalla kuin kannettavan näyttöä. Tämä kertoo käyttäjälle, että kysymyksessä on vain väliaikainen ratkaisu. Mikäli näppäimistöä tulee käyttää koko työpäivän ajan, kannattaa vaihtaa kannettavaan tai pöytäkoneeseen ja rakentaa ergonomisempi työpiste kuin mitä voi saada aikaan tabletin ja telakan avulla. Lisäksi tabletin ruudulla näkyy jo nyt paljon tahroja, jotka ovat peräisin omista sormistani.

Olen kaiken kaikkiaan yllättynyt positiivisesti. Näppäimistö toimii hyvin ja tarjoaa Androidille optimoituja pikapainikkeita. Tablettia voi ladata näppäimistötelakan kautta. En löytänyt mainintaa, onko telakassa lisäakku tabletille. Kokoonpano (tabletti + näppis) on aika kevyt, ehkä noin kilogramman. Mikäli Acer Iconia W510 toimii samaan tapaan kuin Samsung Galaxy Tab 2 ja mikäli molemmat tabletit saavat Officen keväällä 2013, en yhtään ihmettele tablettien (ja telakoiden) menestystä kannettavien ja pöytäkoneiden kustannuksella.

Edit: Verkkokauppa.com lupasi, että näppäimistössä ovat åäö-painikkeet. Muutenhan en tekisi näppiksellä mitään...

Muistiinpanoja tekemässä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti