tiistai 4. joulukuuta 2012

Esittelyssä Windows 8 -tabletti Acer Iconia W510

Vihdoin sain Verkkokauppa.com:sta Windows 8 -pohjaisen tabletin nimeltä Acer Iconia W510. Hintaa oli 599 € ja kauppaan sisältyi näppäimistötelakka.

Prosesssori on Intelin Atom. Halusinkin juuri Atomin. Voin soitella Spotifyn ohjelmalla musiikkia ja asentaa vaikkapa LibreOfficen, jos niin haluan. ARM-prosessori on ok, mutta käytän ARM:ia jo älypuhelimessa ja Raspberry Pi:ssa. Mikään mahdottoman nopea tämä tablettitietokone ei ole, mutta riittävä Windows 8:n pyörittämiseen. Akut (toinen on tabletissa ja toinen näppäimistötelakassa) kestävät yhdessä jopa 18 tuntia - yes!

Vihdoin pääsin toden teolla kokeilemaan kosketusnäyttöä. Vaikka kirjoitankin tätä blogipostausta näppäimistön avulla ja vaikka näppäimistössä on laattahiiri, silti kosketan näyttöä ja varsinkin silloin, kun haluan näyttää jotakin oikein havainnollisesti. Tähän asti olen tyytynyt vain osoittamaan sormella, mistä kohtaa pitäää painaa hiirellä. Nyt voin koskettaa näyttöä ja heti alkaa tapahtua.

Tämä W510 on aika halpis. Muistia on vain 32 Gt. Onneksi tabletissa on MicroSD-korttipaikka. HDMI-liitäntäkin löytyy. Voin liittää televisioon tms., mutta sehän on vanhanaikaista. Langaton "striimaus" olisi jotain. USB on myös, mutta sellainen pieni ja D:n muotoinen.

Esittelyni loppuu tähän ja on hyvin lyhyt - myönnän. Koska olen käyttänyt jo jonkin aikaa Windows 8 -käyttöjärjestelmää, olen ihan kotonani tässä tabletissa. Näppäimistö on aika huono, mutta muilta osin pidän laitteesta todella paljon.

Edit: Huomasin tabletin takapuolella NFC-tarran (Near Field Communication). Etsin ko. aiheesta tietoa ja löysinkin Acerin keskustelupalstalta viestejä (englanniksi): http://community.acer.com/t5/Acer-Tablets/NFC-on-W510/m-p/5713  . Nyt pitää miettiä, mitä ihmettä teen NFC:llä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti