torstai 13. joulukuuta 2012

Vintage - kaipuu menneeseen vaiko eettistä kuluttamista?

Olen myynyt Huuto.net:ssä jo useita Nokia 3310 -puhelimia. Ne menevät hyvin kaupaksi, kun hinnan virittää sopivaksi. Vaikka kaupasta saa uuden Nokian tai Samsungin puhelimen samaan hintaan, ostajia riittää 3310:lle.

On varmaan niin, että aikanaa (10-15 vuotta sitten?) Nokia 3310 oli hyvin suosittu puhelin. Sitä myytiin paljon ja hyvin moni suomalainen tunnistaa sellaisen nähdessään. Niinpä ostajakuntaa riittää.

Mutta voi olla muitakin syitä hankkia kyseinen kapula. Ehkäpä ostajilla on menneen kaipuu. Tuntuu turvalliselta hiplata 3310:m eli nk. saippuakotelon muotoa. Puhelin tuo turvan tunteen ja ehkä piipahduksen lapsuuteen tai nuoruuteen. Edelleen puhelimet jos mitkä sopivat esineiksi, joiden avulla voi kuuluttaa kuluttavansa eettisesti. Kun tempaisee 3310:n ja soittelee sillä Säkkijärven polkkaa, muut bussissa matkustavat sulkevat älypuhelimensa ja siirtävät ne huomaamattomasti takaisin taskuun.

Vintage hämmentää osaa ihmisistä. Miksi käyttää antiikkisia laitteita, kun monet asiat hoituvat nykyisillä vermeillä niin helposti? Vaan 3310:n osalta asia saattaa olla toisin. Puhelin ei jumiudu eikä akku lopu. Vintage on! On on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti