Meillä oli kotona ongelma - Windows XP. Asus-merkkinen Intel Atom-pohjainen olohuone-PC toimi kotona yeliskoneena, jota kaikki perheenjäsenet käyttivät.
Kuluvalla viikolla kone vaan jämähti. Näytönohjain hajosi ja koska se on integroitu, samalla kone sai lähteä lopullisesti. Meillä ei siis ole enää käytössä Windows XP -käyttöjärjestelmää.
Enää on jäljellä vajaa 500 päivää ja sen jälkeen Windows XP:n tuki loppuu. Niinpä ei harmita, vaikka Asus tulikin tiensä päähän. Aikansa kutakin.
Monelle Windows XP edustaa nuoruuden ja aikuisiän tärkeintä käyttöjärjestelmää. Luonnollinen valinta XP:n jälkeen on Windows 7, jota voi käyttää aina vuoteen 2020 saakka. "Seiskaa" käyttävät kaikki konservatiivit, jotka haluavat siirtää uudenlaisen käyttöliittymän opettelun tuonnemmas. Entäpä, jos hyppäisi suoraan Windows 8 -käyttöjärjestelmään? Kyllä, mikäpä siinä. Suosittelen. Mutta samaan hengenvetoon mietin, mitä "kasin" jälkeen tapahtuu. Voimmeko enää luottaa siihen, että Microsoft julkaisee yhä uudestaan ja uudestaan helppokäyttöisen graafisen käyttöliittymän?
Windows XP oli mielestäni ensimmäinen Windows, joka pysyi pystyssä. Ei tarvinnut pelätä ihan koko ajan sitä, että kone hyytyisi. Käyttöliittymä oli myös helppo omaksua, koska idea oli kopioitu aiemmilta Windows-versioilta. (Oikeastaan Windows 8 muistuttaa laatikoineen Windows 3.1 -versiota). Windows XP jää historiaan käyttöjärjestelmänä, jolloin elettiin vielä lupsakkaa päivitystahtia. Kerran kuukaudessa saatiin tietoturva -ja silloin tällöin suuria Service Pack -päivityksiä. Nuo ajat eivät enää ikinä palaa. Hei hei Windows XP.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti