keskiviikko 5. joulukuuta 2012

NFC (Near Field Communication) - uusi tuttavuus

Meni joku tovi ennenkuin aloin käyttää Bluetooth:ia. Nykyään siirrän yksittäisiä kuvia tai musiikkia Bluetooth::n avulla tietokoneelta puhelimeen tai toisinpäin. Tosin pilvipalvelut ovat osin syrjäyttäneet Bluetooth:n. On helppoa antaa kuvien valua kuin huomaamatta Dropboxiin tai SkyDrive:en.

Nyt pukkaa jälleen uutta minun tietokone-elämääni. Nimittäin Windows 8 -tabletissa on NFC (Near Field Communication. Hyvä, NFC on päällä ja toiminnassa (katso kuva). Vaan mitä ihmettä tekisin sillä? Kuulemma jossain päin voi jopa maksaa NFC:n avulla tms. Luin myös, että NFC:n avulla voi siirtää kuvia laitteiden välillä aivan kuten Bluetoothilla. Tuohon loppuvatkin tietoni ja tutkimukseni NFC:n osalta.

Verkkokirjoittelusta päätellen NFC on jotain hienoa, mutta käytännön sovellukset puuttuvat toistaiseksi. NFC ei ole mikään tekstiviestin tapainen jokaisen käyttäjän palvelu, koska eihän se NFC löydy kuin aivan uusimmista laitteista (kännykät, tabletit). Pidänpä silmät ja korvat auki. Ehkä pääsen hyödyntämään tabletin NFC-toimintoa joku päivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti