lauantai 8. joulukuuta 2012

Kun Microsoft keksi, että haluaa TV-maailman kuninkaaksi

On jälleen kunnon spekulaatioiden aika. Vuoden 2013 alussa saatetaan nimittäin nähdä Apple-TV. Se ei ole tällä kertaa sellainen pieni boksi, joka kiinnitetään TV:n HDMI-liitäntään. Kysymyksessä on erittäin iso monitori, jonka sisällä on paitsi Mac OS X -käyttöjärjestelmä myös digiviritin. Kun Applen TV käynnistetään, esiin pomppaavat kaikki tietokoneelta tutut sovellukset ja palvelut. Niistä voi sitten valita joko langattoman näppäimistön tai iPhonen (toimii kaukosäätimenä) avulla.

Vuoden päästä eli jouluna 2013 Microsoft ilmoittaa itsevarmana, että aikoo tuoda "jotain aivan uutta" markkinoille. Näemme Microsoftin TV:n, joka sisältää mm. Officen. Kyllä, se kuuluu vakiovarustukseen. Eihän sitä ikinä tiedä, jos vaikka joku ryhtyy "tuottavaksi" kotisohvalla lauantai-iltana. Myös Google yrittää omilla ja yhteistyökumppaneiden laitteilla samoille apajille Applen ja Microsoftin kanssa.

On merkillistä, että Microsoft on hiljaa nyt ja "keksii" TV:n vasta vuoden tai kenties kahden päästä. Tästä ajattelen niin, että Microsoft ei ole kovin luova yritys. Esimerkiksi uudenlaisia tuottavuustyökaluja ei ole saatu Windows-puhelimiin. Pelkkä pilvisovellus ei riitä. Mitä ihmeellistä Microsoft voisi tuoda televisioon? Tai miksi eivät tuo jo nyt telkkaria julkisuuteen? Se johtuu siitä, että Microsoftilla ei ole "guts" eli sisua. Microsoftin brandi ei ole riittävän vahva sellaiseen, että MS-televisiot menestyisivät tuosta vaan ja kaikki haluaisivat hankkia moisen laitteen. Applen on raivattava ensin tie. Näin on ollut aiemminkin ja näin näyttää jatkuvan tästä eteenkin päin.

On mielenkiintoista nähdä, millaisen käyttöliitymän Microsoft tuo televisioonsa. Onko se sama kuin Windows 8:ssa? Ei, ei kai nyt sentään. Kyllä, se se on. Voi ei, tämähän on kauhea painajaisuni. No, ensin pitää käydä YouTube-kurssit ja selvitellä, kuinka MS-telkkaria käytetään. Ei se paljon eroa digiboksien käyttöönotosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti