keskiviikko 19. syyskuuta 2012

iPhone 3G:n tehdasasetusten palautus

Hyväkuntoinen iPhone 3G, jonka hankin jokin aika sitten, päivittyi uudempaan iPhone 3Gs -puhelimeen. Niinpä iPhone 3G:lle tulee tehdä nk. "factory reset" eli tehdasasetusten palautus, jotta mitään omia tietojani ei kulkeudu seuraavalle käyttäjälle. iPhone 3G joutaa siis myyntiin.

iPhone 3GS puolestaan oli hankintalistalla, koska siihen voi ladata syksyn aikana uusimman Applen puhelinkäyttöjärjestelmän nimeltä iOS6. Miksi ei suoraan iPhone 5? Yllättäen ei olekaan varmuutta, että iPhone 5 toimisi Saunalahden LTE-verkossa :(. Lue: http://yhteiso.elisa.fi/t5/iOS/Toimiiko-iPhone-5-ss%C3%A4-Saunalahden-LTE/m-p/221188#U221188 . Mikä pettymys!

Mutta mennään takaisin tehdasasetusten palautuksiin. Löysin sopivan englanninkielisen ohjeen, jonka avulla palautan oletusarvot iPhone 3G -puhelimeen. Ohje on tässä: http://www.ehow.com/how_5043370_restore-iphone-factory-settings.html . Homma on sikäli helppo, että minun iPhone 3G ei ole mitenkään "rootattu" tai "jailbreakattu". Kyseiset termit ovat sitaateissa, koska ne ovat huonoa suomen kieltä. Koska käännöksiä ei ole ole, käytetään puhekielessä tällaisia sanoja. Minun ei siis tarvitse tehdä tehdasasetusten palautusten jälkeen yhtään mitään. Seuraavan käyttäjän tulee yhdistää puhelin omaan iTunesiin, joka on Internetissä ja rekisteröidä/aktivoida puhelin. Tämä ei yleensä kestä kuin hetken.

Mikäli on hankkimassa käytettyä iPhonea, tulee myyjältä tiedustella, onko puhelin tehdasasetuksissa ja onko kytky purettu. Muuten on edessä ongelmia. Kun kytkyä ei ole, voi huolettaa käyttää minkä tahansa operaattorin SIM-korttia ja palauttaa tehdasasetukset kuinka monta kertaa tahansa.

Osa iPhone 3G:n omistajista, olen lukenut, käyttää vanhempaa iOS 3.3 -käyttöjärjestelmää, koska 3.3 toimii nopeammin kuin 4.2.1, joka on uusin, minkä saa iPhone 3G:lle. Jos haluaa ottaa käyttöön 3.3:n, kyseinen ohjelmisto eli firmware pitää ensin etsiä Internetistä (jostain sieltä...) ja asentaa erikseen puhelimeen. Tämäkään ei ole vaikeaa ja onnistuu iTunesin avulla. En sitten tiedä, kuinka nopea ja ennenkaikkea turvallinen puhelin on tällaisen operaation jälkeen.

1 kommentti:

  1. Ei onnistu alaspäin päivittäminen eli "downgrading" jos on ilman "jailbreakia" mennyt asentamaan uudemman/uusimman käyttöjärjestelmän. Eli siinä käyttiksessä pysyt minkä olet päivittänyt, jos et ole "jailbreakin" kautta tallentanut alaspäin päivittämisen mahdollistavia juttuja. En nyt selitä asiasta tämän enempää, jos kiinnostaa, niin http://blog.iphone-dev.org, sieltä löytyy infoa.

    Joo toi 4G-tuen puuttuminen Suomessa eniten käytetyltä 4G-taajuudelta on kohtalaisen suuri miinus iPhone 5:n hankintaa ajatellen, mutta itse pidän suurempana kynnyskysymyksenä naurettavaa hintaa, joka on oikeasti aivan liikaa. Sikamaista rahastusta, kun näin hinnat Suomessa, sanoin suoraan hyvästit kyseiselle kapulalle. Joku raja tässäkin touhussa.

    Itse kirjoitan tätä iPhone 4:lla, ja mielestäni tämä 50e maksanut käytetty, joskin hieman rikkinäinen lasien osalta oleva puhelin on mainio kapistus, eikä ensimmäinen i-laitteeni. Pitäkää järki mukana kun uutta puhelinta ostatte, ja miettikää oikeasti saatteko rahallenne vastinetta, jos iPhone 5:en päädytte.

    Loppuun spoof, saatte enemmän irti i-puhelimistanne, kun opettelette jailbreikkaa! (ilman sitaatteja) ;)

    VastaaPoista