maanantai 17. syyskuuta 2012

Raspberry Pi:n XBMC tukee Applen AirPort:ia

Apple TV on varmasti mukava mediatoistin. Se maksaa noin 110 €. Mikäli omistaa vain Applen tuotteita (iPad, iPhone, iPod), voi siirtää kuvia, videota ja ääntä Apple TV:n kautta katsottavaksi television ruudulta. Tämän mahdollistaa Applen tuote nimeltä AirPort, joka puolestaan nojaa b/g/n -wlan-protokolliin. Lue lisää (englanniksi): http://en.wikipedia.org/wiki/AirPort

Sekakäyttäjä, jolla laitearsenaali ei rajaudu pelkästään Applen tuotteisiin, miettii kahteen kertaan ennenkuin hankkia yksinomaan Applen tuotteita. Nimittäin voi helposti käydä niin, että muut kuin Applen laitteet eivät toimikaan Apple TV:n kautta.

Raspberry Pi tarjoaa onneksi ratkaisun. Ensiksi, Raspberry Pi on huomattavasti halvempi (noin 30 €) kuin Apple TV (noin 110 €). Toiseksi, XBMC-mediaohjelmisto, joka on alunperin kehitetty open source:na Xboxille, voidaan ajaa Raspberry Pi:llä. Mikä parasta, XBMC tukee AirPort:ia. Näin koti-TV:llä voi katsoa esimerkiksi kuvia iPhonesta. Töllön kylkeen asetetaan siis huokea Raspberry Pi.

Siinä missä Apple TV osaa vain yhden asian ja toimii ainoastaan mediatoistimena, Raspberry Pi tarjoaa useita erilaisia tulokulmia media- ja tietokonemaailmaan. Onkin turhaa vertailla näitä kahta laitetta. Itse olen viehättynyt Raspberry Pi:n monipuolisuudesta. AirPort-tuki senkuin lisää innostusta syventymään lisää Raspberry Pi:n maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti