torstai 13. syyskuuta 2012

Telewell TW-EA510 + Huawein 4G-tikku = LTE eli 4G kotiin

Näyttää siltä, että mobiililaitteisiin (kännykät ja tabletit) on vaikea saada tukea aidolle LTE- eli 4G -tekniikalle. Ainakaan Nokialta tai Applelta ei ole kuulunut, että Suomen LTE-verkot olisivat nyt uusien puhelimien myötä tuettuja nk. "satavarmasti". On vain kerrottu, että LTE-valmius löytyy puhelimista. Höh!

Yksi vaihtoehto on hankkia staattisempi viritys. Ensin pitäisi ostaa Telewell TW-EA510 ja ladata siihen uusin firmware. Verkokauppa.com myy kyseistä tuotetta (tilanne 13.9.2012): http://www.verkkokauppa.com/fi/product/21827/dfhth/TeleWell-TW-EA510-ADSL-2-3G-4G-V3-0C-WLAN . Sieltä myyntisivulta löysin linkin Telewellin pdf-tiedostoon, jolle on listattu tuetut mokkulat tai nettitikut: https://www.telewell.fi/files/TeleWell%20TW-mokkula.pdf  .

Mikäli vielä löytyisi vaikkapa Saunalahdelta kyseisen Telewellin kanssa yhteensopiva mokkula, voisi aloittaa virittämisen. Eikö homma toimikaan noin vain? Luin kauhujuttuja siitä, mitä kaikkea pitää tehdä, jotta mokkula ja Telewell suostuvat olemaan kavereita firmiksen päivittämisen jälkeen. Mokkulaa pitää kuulemma käyttää PC:n USB-portissa ja resetoida mokkula sen omalla sisäisellä ohjelmistolla. Pitää ottaa SIM-kysely pois (sen tiesinkin ennalta) häiritsemästä.

Tällä hetkellä tuo Telewell maksaa 60 €. Sitten siihen päälle mokkula, jonka jos omaksi ostaa niin taitaa maksaa aika paljon. No, vielä se Saunalahden aito LTE:n eli 4G:n kuukausimaksu 40 €/kk. Auts! Pitää lopettaa syöminen niin saa maksettua tuon kaiken!

3G:n kanssa oli samanlaista tahkoamista itselläni tuossa viitisen vuotta sitten. GPRS:stä vain haaveilin vuosituhannen alusta, että josko sellaisen saisi kännykkään. Silloinhan GPRS:n sai hintaan noin 100-120 mk/kk ja toimi kuulemma aika hyvin joka puolella maata. Olisiko ollut DNA, joka sitä tarjosi? Vai joku DNA:n edeltäjä. Joka tapauksessa kauheata vääntämistä ovat jokainen uusi tekniikka aiheuttaneet tullessaan ja varmaan niin tulee jatkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti