sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Mac OS X ja ulkoinen optinen USB-asema - miten boottaus PC:n näppäimistön avulla?

Pitäisi asentaa Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) eikä Mac Minin sisäinen DVD-asema lue levyjä. Mikä neuvoksi? Onneksi löysin ohjeen: http://hintsforums.macworld.com/showthread.php?t=53999 . Tulee pitää Option-painiketta pohjassa samalla, kun kone käynnistyy. Näin Macci tunnistaa USB-liitäntäisen DVD-aseman. Mutta kun minulla on tavallinen PC:n näppäimistö eikä Optionia missään. Ei se mitään. Alt-painike ajaa saman asian. Selvitin tuon jo aiemmin. Nyt Mac OS X asentuu ulkoiselta DVD-asemalta. Ehkäpä asennus kestää vähän kauemmin kuin sisäiseltä asemalta, mutta se ei haittaa.

Miksi Mac OS X 10.6 (jonka voi päivittää aina 10.6.8 -versioon saakka)? Olen ostanut aikoinaan 10.6:n ja se on nopea (lukemani mukaan nopeampi kuin 10.5.x). Lisäksi 10.6.x:ssä on mahdollista käyttää Chrome-selainta, kun 10.5 on jäämässä ilman tukea (ellei ole jo jäänyt).

10.6.x jääkin Intel-pohjaisen Mac Minin viimeiseksi *Applen tarjoamaksi* käyttöjärjestelmäksi. Sen tuoreempaa en voi asentaa kuin vippaskonstein. Apple toimii aina näin. He tiputtavat vanhaa rautaa pois tuettujen listalta. Niinpä wanhan Macin voikin saada edullisesti käytettynä mm. tämän takia. Kuka sitä nyt vanhalla käyttöjärjestelmällä ajaisi? Hieman toki tietoturva huolestuttaa. Onko 10.6.x enää ajantasainen? No, voinhan aina asentaa tilalle esim. Debian Linuxin, kun Mac OS X piiputtaa lopullisesti. Puhdasoppisia Mac-käyttäjiä voi hauskuuttaa tarjoamalle heille käyttöön Maccia, jossa onkin Debian.

Alt pohjassa voi bootata ulkoiselta DVD-asemalta (USB).

Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) asentumassa Miniin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti