keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Mystinen Windows-tabletti - tee itse oma

Siinä missä Applen iPadin voi hakea kaupasta milloin Windows 8 -pohjaista tablettia saa kysellä taajaan eikä mitään ole tarjolla. Tilanne on hassu, sillä kuka nyt jaksaisi kiinnittää huomiota Microsoftin lokakuussa tapahtuvaan Windows 8:n julkaisutapahtumaan, kun saatavana ovat jo iPad ja Android-pohjaiset tabletit.

Mikäli kaikesta huolimatta Windos 8 -tabletti "hotsittaa", kannattaa sellainen tehdä itse. Tarvikkeemme ovat:

  • Kannettava, jossa on asennettuba Windows 8:n esiversio
  • Android-tabletti
  • molemmissa edellisissä VNC-ohjelma

Tabletin valmistaminen menee suurin piirtein näin (en ole vielä kokeillut itse). Windows 8 -tietokoneessa käynnistetään VNC server modessa. Tabletissa puolestaan VNC ajetaan ihan vain client-tilassa. Annetaan tabletin VNC:lle kannettavab IP. Molempien laitteiden tulee olla samassa wlan- tai lan-verkossa (tämäkään ei ole ihan pakollista). Mikäli asetukset ovat kohdallaan, päästään näkemään Windows 8 kosketusnäyttöisessä Android-tabletissa. Koska kosketusnäyttö pitää saada toimimaan, kannattaa tässä vaiheessa syödä ylimääräinen purkka ja kokeilla eilaisia asetuksia VNC:ssä, jotta kosketus toimisi tabletissa.

Olen käyttänyt VNC:tä aiemmin esim. niin, että tehokkaan pöytäkoneen ruutu on siirretty vaatimattoman kannettavan näytölle. Windows 8-Android -yhdistelmä ei tullut edes mieleeni, kunnes törmäsin asiaa käsittelevään blogiin (kuinkas muuten!): http://farazscreationz.blogspot.fi/2012/01/using-vnc-for-operating-windows-8-touch.html .

Voiko VNC:n kautta ajettava Windows 8 toimia Android-tabletissa aidon tuntuisesti? En tiedä! Kertokaa viisaammat! En ole nimittäin päässyt toistaiseksi kokeilemaan Windows 8 -pohjaista tablettia ollenkaan. Sen verran mystinen tuote on kysymyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti