perjantai 7. syyskuuta 2012

Miten kokonainen oma blogi siirretään PDF-tiedostoksi

Olen kirjoitellut blogia on toista vuotta. Tammikuussa 2013 tulee kaksi vuotta täyteen. On aika koota jutut yhteen. Kirjoitusten taso ja aihepiirit vaihtelevat mielestäni huomattavasti vaan ei haittaa. Kun kirjoittaa, "synapsi etsii toista", joten hyvää aivojumppaa blogin pitäminen ainakin on.

Etsin tietoa siitä, kuinka siirtää kirjoitukset eteenpäin PDF-muotoon. Löysinkin hyviä ohjeita. Tarvitaan tietenkin ensin Googlen Blogsotin avulla luotu blogi. Sitten ladataan ja asennetaan ohjelma nimeltä BlogBooker , joka muuten tukee myös WordPressiä ja LiveJournalia! Seuraavaksi seurataan ohjeita osoitteesta: http://www.freetech4teachers.com/2010/08/blogbooker-turn-your-blog-to-pdf-book.html#.UEorXLIaOz4 . Kuten linkissä mainitaan, esimerkiksi lukukauden päätteeksi opiskelija voi kerätä helposti ja nopeasti blogin jutut PDF-tiedostoon talteen (ja vaikka poistaa niin halutessaan koko blogin, mitä en tosin suosittele).

Kunhan kokeilen muuntoa PDF-tiedostoksi, saan tietää, kuinka suuri PDF-tiedostosta lopulta tulee. Koska käytän paljon kuvia, megatavuja kertyy huomattava määrä, luulen. Edelleen jännittää, mitä tapahtuu videolinkeille, jotka viittaavat YouTube:en.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti