tiistai 25. syyskuuta 2012

Raspberry Pi:n voi ylikellottaa - takuu säilyy!

Raspberry Pi:n ARM-prosessori hyrrää nopeudella 700 MHz. Jos mielii lisää vauhtia, sellainen on nyt mahdollista. Eikä siinä vielä kaikki :)! Takuu säilyy, vaikka ylikellottaisi aina 1000 MHz:in saakka. Ohjeet "Turbo Mode:a" varten löytyvät seuraavasta linkistä (englanniksi): http://www.h-online.com/open/news/item/The-Raspberry-Pi-gets-a-turbo-mode-1713194.html .

Lueskelin, että on kiinnitettävä huomiota käytössä olevaan verkkolaitteeseen eli "poweriin". Siinä saisi olla vatteja viisi ja milliampeereja ainakin 1000. Pitää odottaa, että saadaan tuloksia, kuinka ylikellotus on sujunut. Luin varoituksia, kuinka kertakaikkiaan jotkut käyttöjärjestelmät eivät suostu käynnistymään ylikellotustilassa. Takuu onneksi säilyy, vaikka Raspberry Pi kärähtäisi. En tosin jaksa lähettää laitetta minnekään.

Kun ajan Desktop Linuxia (siis vaikkapa Raspbiania LXDE:llä) Raspberry Pi:llä, on havaittavissa hitautta. Ylikellotus tuo kaivattua ripeyttä. Kuinka nopea koneesta sitten tulee? Ei varmaankaan mikään mieletön "tykki". Kannattaa myös muistaa, että Linuxille on olemassa vaihtoehtoja. Odotankin innolla, että myöhemmin kuluvana syksynä julkaistaan Risc OS, joka toimii mielettömän ripeästi verrattuna Desktop Linuxiin. Mistä tiedän? Kokeilin Risc OS:n Alfa-versiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti