keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Miracast haastaa Applen AirPlay:n

Kun omistaa Apple TV:n, voi lähettää wlan-verkon ja AirPlay:n avustuksella iPhonesta tai iPadista kuvia ja videoita suoraan TV:n ruudulle. Myös Raspberry Pi:n päällä ajettava XBMC osaa tuon AirPlay:n.

Vaan odotas, jos käytössä onkin vaikkapa Samsungin tabletti. Ei olekaan niin helppoa tuosta vaan "striimata" Apple TV:lle tai XBMC:lle. Niinpä AirPlay:lle on tulossa kilpailija nimeltä Miracast. Homman takana ovat ainakin Intel ja Sammsung. Lue lisää (englanniksi): http://arstechnica.com/gadgets/2012/09/samsung-intel-prepare-wireless-devices-for-airplay-like-streaming/

5 kommenttia:

 1. Testattuani muutaman päivän Wifi Display Donglea ja Ainol Hero 10 tablettia ja sen peilaamista televisioon voi todeta että kombinaatio toimii todella hyvin.
  Tabletti vaatii käyttöjärjestelmäksi Android 4.2.2. ja siitä valitsemalla asetuksista näytön määrittelyistä Wifi Displayn tabletti konektoituu langattomasti dongleen ja peilaus alkaa. FullHD videot peilautuvat hyvin. Tabletti ei vaadi mitään erityistä sovellusta peilauksen suoritukseen. Kiinasta tilattuna Display Dongle maksaa n 28 USD. Todella helppo ja toimiva ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas! Luuletko, että ko. dongle osaisi myös Windows 8 -tabletin? Silloinhan tuo dongle olisi todella monipuolinen. Itselläni on LG Nexus 4 ja sen valikoista löytyy juurikin tuo etänäyttö, mutta kun minulta uupuu se dongle.

   Toinen asia: luin, että joihinkin Ainol-tabletteihin voi asentaa Ubuntun. Tiedätkö sinä asiasta mitään?

   Poista
  2. Tietääkseni Windows 8.1 tulee tukemaan Miracastia, testaan heti kun se on tullut ja asennettu koneelleni. Toistaiseksi dongle ei tuo Win 8 tablettia. Donglen saa tilettua esim www.aliexpress.com ja hakusanoilla "Rockchip Miracast DLNA HDMI Dongle for Android" ja hinta nykyisellään 27 USD toimitettuna Suomeen. Toimitus kestää noin kaksi viikkoa.
   Kannattaa kokeilla.

   Poista
  3. Kuulostaa todella hyvältä! Odotan, kunnes saadaan tieto, toimiiko tuo dongle Windows 8.1:ssä. Sillä välin näprään Raspberry Pi:tä ja Bluetooth LE 4 -donglea, joiden avulla voi rakentaa iBeaconin (Applen vastine NFC:lle).

   Poista
  4. Verkosta löytyy ihan hyvä Youtube-video, jossa kerrotaan
   Win 8.1 käytöstä Miracastin kanssa. Katso video paikasta http://www.youtube.com/watch?v=6UXXNLlmz0A
   Windowsin 8.1 esiversiossa Miracast on mukana, mutta toistaiseksi en halua asentaa sitä koneelleni.

   Poista