perjantai 31. tammikuuta 2014

Älypuhelinmyynti sakkaa ihan pian

Vaikka Android myykin edelleen kuin häkä, älypuhelimet ovat vaikeuksissa. Syykin on tiedossa. Markkinoille on tullut ja tulee älypuhelimia, joihin voi asentaa useita käyttöjärjestelmiä. On mahdollista vaihtaa vaikkapa Androidista Firefox OS:n puolelle ja edelleen Ubuntuun. Tähän asti käyttöjärjestelmän vaihtaminen on vaatinut perehtymistä asiaan. Tilanne on muuttumassa. Mm. CyanogenMod kehuu, kuinka vaivaton siirtyminen "vapaaseen Androidiin" on.

Ennustan, että puhelinten omistajat seuraavat tarkasti, mikä älypuhelin ja malli tulisi hankkia. Tietenkin kannattaa valita mahdollisimman monipuolinen, mitä tulee käyttöjärjestelmiin. Tähän asti se kaikkein joustavin valinta on ollut mielestäni Nexus -puhelin, johon voi asentaa tälläkin hetkellä useita Linux-pohjaisia käyttöjärjestelmiä. Älypuhelin valitaan harkiten eikä sitä heti vaihdeta - ei ainakaan yhtä usein kuin nyt. Kytkykauppa voi toki jouduttaa vaihtoa, sen myönnän.

Vaikka puhelinten valmistajat eivät haluaisikaan, käyttöjärjestelmiä on saatava vaihtaa puhelimessa. Maailmassa on niin suuri massa Android-puhelimia, että niille on keksittävä jotain uutta ja kivaa käyttöä. Siinä on softan kirjoittajien mahdollisuus. On sentään parempi, että älypuhelinmarkkina pysyy lämpimänä. En haluaisi ihan heti nähdä samanlaista mahalaskua kuin on käynyt PC-puolella.

Käyttäjärjestelmää voi pian vaihtaa puhelimissa. Tulee käymään niin, että uusia puhelimia ei mene kaupaksi vanhaan malliin. Puhelinvalmistajille on tulossa vaikeuksia tästä eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti