Älytelevisiot eivät nähtävästi ole Applen ja Microsoftin mieleen. Ainakin Apple on ilmoittanut aiemmin, että palvelujen tarjoaminen TV:n kautta tasalaatuisena kautta maailman on hankalaa. Näin varmaan onkin. Microsoft puolestaan selvittelee edelleen älypuhelinkauppaansa eikä näytä olevan hereillä tv:n osalta.
Kun em. kaksi suurta proprietary-sovelluksia tarjoavaa taloa miettii suhtautumistaan älytelevisioihin, Linuxia otetaan samaan aikaan käyttöön isoilla ruuduilla. LG, Philips ja Panasonic ovat valjastaneet Linux-pohjaiset webOS:n, Firefox OS:n ja Androidin älytelelevisioalustoikseen. Linux on vapaan lähdekoodin käyttöjärjestelmä. Sen päälle rakennetut graafiset käyttöliittymät ovat näyttäneet kyntensä matkapuhelinpuolella. Miksipä Linux ei siis toimisi myös televisioissa?
Linus Torvalds ennusti aikanaan Linuxin yleistyvän ja näin onkin käynyt. Suurin "paukku" lienee Googlen Android, jonka alustana Linux toimii. Älytelevisiot ovat selkeästi seuraava suuri voittokulku Linuxille. Voin hyvin kuvitella Microsoftin "raivon" muutaman vuoden päästä, kun huomaavat Linux-pohjaisten televisioiden menekin. Edelleen Officen tuominen töllöön tuntuu hassulta ajatukselta. Linux on ketterien pelureiden alusta. Kun softa pitää saada käyttöön edullisesti, valitaan Linux.
Seuraavana vuorossa television jälkeen ovatkin loput kodinkoneet. Tämäkin markkina on jo kovan kilpailun alla. Viimeksi Pebble ilmoitti CES-messuilla tammikuun 2014 alussa, että sen älykellolla voi ohjata kodinkoneita sopivan softan avulla. Voi vain kuvitella, mikä käyttöjärjestelmä kauko-ohjatussa munankeittimessä on asennettuna. Windows? No c'mon...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti