torstai 9. tammikuuta 2014

WiDi:n käyttöönotto ei sujunut hyvin

Sain aiemmin Netgear PTV3000 -mediatoistimen pelaamaan hyvin Nexus 4 -puhelimen kanssa. Se asennus meni jouhevasti. Yritin tänään puolestani saada Dell E6420 -kannettavaa yhteistyöhän Netgearin kanssa laihoin tuloksin. On huilattava ja kokeiltava uudelleen myöhemmin paremmalla ajalla. Tällaistakin tapahtuu. Ehkä niistä ei viitsitä kertoa niin usein kuin onnistumisista. Sitäpaitsi kyllä se Dell alkaa näkyä langattomasti töllöstä, kun oikein vääntää. Kysymys onkin siitä, mikä aika on sopivasti tuollaiseen hommaan. Toivoisin, että hommat pelittäisivät nykyään nk. "heittämällä". Näköjään aina ei käy niin :D.

Ensin asensin Windows 8.1:n tyhjään kannettavaan tietokoneeseen, joka on merkkia Dell ja mallia E6420. Olin ottanut selvää, että ko. kone tukee Intelin WiDi-tekniikkaa, jonka avulla voi toistaa tietokoneen näytön mediatoistimen kautta vaikkapa television ruudulla.

Seuraavaksi latasin Intelin www-sivulta työkalun, jonka oli määrä hakea kaikki WiDi:ssä tarvittavat softat ja asentaa ne:  http://downloadmirror.intel.com/23239/eng/Intel(R)%20WiDi%20Update%20Tool.exe . Kolme pakettia asentuikin.

Kokeilin yhteyttä tietokoneelta mediatoistimeen. Sain kuin sainkin *ensimmäisen ja ainoan kerran* yhteyden, minkä jälkeen tuli virheilmoitus ja kaikki olikin ohi. Kertakaikkiaan yhteys ei enää muodostunut. Ei tuo nyt niin kauheata sinänsä ollut vaan kun muut perheenjäsenet eivät päässeet katsomaan televisiota. Olin vallannut ainoan HDMI-liitäntäisen laitteemme :D.

Lueskelin keskustelupalstoja. Monella muullakin oli samanlainen ongelma, joka johtui ajureista ja Windows 8:n päivittymisestä versioon 8.1. Niinpä tietenkin! Ajurit! Ajattelin, että ajureihin ei enää tarvitsisi juurikaan palata. Keskustelijat olivat saaneet toimimaan omat yhteytensä vaihtamalla näytönohjainajuria. Pitääpä kokeilla. Useallekin oli palstalla neuvottu toimimaan niin, että tulee tehdä mieluummin manuaalinen asennus tuon em. linkissä olevan UpdateToolin sijaan.

Yksi asia tässä asennuksessa harmittaa. Monet muutkin kuin vain minä ovat joutuneet miettimään pitkään, kuinka saisivat WiDi:n toimimaan. Toiset eivät ole edes päässeet maaliin vaan ovat hylänneet WiDi:n. Niinpä jäin pohtimaan, mikä on se määrä aikaa, joka kannattaa uhrata tällaisiin asennuksiin. No, kotikäyttäjällähän on aikaa. Jos ei juuri nyt niin sitten huomenna ja ylihuomenna. Vaan yrityksissä laitteiden tulee toimia varmasti eikä moiseen virittämiseen ole välttämättä haluja. Tästä syystä suosittelen paneutumista WiDi-aiheeseen edeltä käsin ja tämä minun neuvoni perustuu ihan omiin havaintoihini, joita tein tänään asennuksen aikana ;).

Kerran "tärppäsi", mutta
ei enää sen jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti