lauantai 25. tammikuuta 2014

Windows-päivitykset - miten modernista tehdään antiikkia

Luin tulevista Windows-päivityksistä. Kuluvana ja ensi vuonna Windows muuttuu mm. niin , että Modern-tyyliset sovellukset näkyisivät vanhan Desktopin Tehtäväpalkissa (ja ilmeisesti sovelluksia voi sieltä palkista avata). Äkkiä voisi ajatella, että tämähän on vain hyvä asia; käyttäjä pysyy kärryillä, mitä uudenlaisia ja toisaalta vanhoja sovelluksia on käynnissä. Minä olen eri mieltä. Perustelut: kun Microsoft sallii Modern-sovellusten näkymisen vanhassa Desktopissa Tehtäväpalkissa niin mitä eteenpäinmenoa se muka on? Minusta tässä on havaittavissa tuuliviirin vikaa.

Toinen omituinen juttu koskee tulevaa nk. Windows 9 -versiota, joka menee vielä pidemmälle. Nimittäin silloin sallitaan Modern-ohjelmien ikkunointi (siis kelluvat ikkunat) vanhassa Desktopissa. Tällä tavalla toimien Microsoft jälleen osoittaa olevansa aivan hukassa. Hetkeä aiemmin hehkutettiin, kuinka yhtä Modern-sovellusta käytetään kerrallaan ruudulla ja sen katsottiin lisäävän työn tuottavuutta. Nyt takki käännetään täysin.

Mitä ihmettä vanha Desktop tekee enää Windows 9:ssä? Näyttää siltä, että niin DOS kuin vanha Desktop molemmat (ja Modern sitten seuraavaksi) jäävät ikuisiksi ajoiksi kummittelemaan käyttöjärjestelmään, koska ovat historian painolastin takia niin arvokkaita, että niitä ei voi kerta kaikkiaan kirjoittaa pois Windowsista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti