keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Inteliltä SD-muistikortin kokoinen Edison-niminen tietokone

Wearable IT eli puettava tietotekniikka on nyt nk. pop. Intel on tässä busineksessa mukana omalla vain SD-muistikortille mahtuvalla tietokoneellaan. Intel toivoo, että Internet of Things koskettaisi myös heitä. Aikaisemmat yritykset ovat epäonnistuneet eikä matkapuhelimista juurikaan löydy Intelin siruja. Myös Raspberry Pi:n menestys ja sen käyttämä ARM-prosessori on ollut Intelille katkera pala nieltäväksi.

Intel Edison on tervetullut uusi tietokone. Se on Pentium-tasoinen nopeudeltaan ja siinä ajetaan Linux-käyttöjärjestelmää. Mitään perinteistä tietokonekäyttöä näppiksineen, hiirineen ja graaafisine käyttöliittymineen on turha odottaa. Näkisin asian mieluummin niin, että kehittäjällä on käytössään komentorivi ja etäyhteys SD-muistikortin kokoiseen Edison-tietokoneeseen, jonne siirretään ajettava sovellus, joka tuottaa dataa, joka puolestaan näytettään esimerkiksi client-sovelluksessa matkapuhelimessa.

Katso YouTubesta Intelin video CES-messuilta. Siirry 22 minuutin kohdalle ja näe SD-muistikortin kokoinen tietokone: http://youtu.be/s6F7lueWs7M .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti