keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Sain kuin sainkin iWorkin ja iLifen ilmaiseksi käyttöön vanhaan iPad Miniin

Alkutilanne

Käytössäni on iPad Mini, jonka sain keväällä 2013. Luin, että kaikki 1.9.2013 jälkeen käyttöön otetut i-laitteet saavat ilmaisen iWorkin (Pages, Numbers ja Keynote) ja iLifen (iPhoto, iMovie ja GarageBand). Sen kuin vain lataa App Storesta. Vaan ei siinä vielä kaikki. Myös omassa käytössä oleviin *vanhoihin* i-laitteisiin on mahdollista ladata ilmaiseksi nuo mainitut softat, kunhan on kerran omalla AppleID:llä ottanut käyttöön uuden iPadin (1.9.2013 jälkeen hankitun).

Mitä sitten tapahtui?

Sain käsiini uuden iPad Minin. Tein alkutoimet ja kirjasin itseni sisään omalla AppleID:llä. Voi ei! Edelleen iWorkin ja iLifen päällä oli hintalappu App Storessa. Odotin pari tuntia. Kyselin neuvoja sieltä täältä. Yksi taho sanoi, että pitää odottaa muutama päivä. Jaa? Toinen kehotti kokeilemaan tehdas-resettiä eli pyyhkimään laitteen kokonaan ja aloittamaan alusta. Sen teinkin ja minulla se auttoi. Kun olin päässyt alkutoimista nyt toisen kerran läpi, sain ladattua maksutta iWorkin (Pages, Numbers ja Keynote) ja iLifen (iPhoto, iMovie ja GarageBand). Mikä parasta, nuo samat softat olivat saatavilla myös vanhaan iPad Miniin, koska molemmissa iPadeissa oli käytössä sama AppleID.

Lopputulos

Hyvinhän tuo meni, vaikka ehdin jo menettää hermot. Jos omistaa uuden Mac-tietokoneen niin siihen on mahdollista ladata ilmaiseksi iWork ja iLife, mutta tuollaisessa tapauksessa tietokoneen softat eivät kuulemma vaikuta tabletti/kännykkäsovelluksiin. Eli vanhaan iPad-tablettiin ei voi saada iWorkia ja iLifea, vaikka olisikin uusi Macci. Tosin ovat kuulemma asentaneet iWork'09 -kokeiluversion ja sitä kautta pujotelleet vaan enpä ole tuota kokeillut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti