tiistai 7. tammikuuta 2014

Firefox OS pääsee Panasonicin televisioihin

Televisiot ovat sisältäneet tähän asti varsin suljettuja sovelluksia. Jonkin sortin älytelevisioita on ollut tähänkin asti saatavilla, mutta vuoden 2014 aikana tilanne muuttuu ratkaisevasti. Nimittäin viime ja tämän vuoden aikana on jaettu ja jaetaan tietokoneista ja mobiililaitteista tutut käyttöjärjestelmät ja sovitetaan televisioille. Asialla on kiire. On paljon toimijoita ja jokainen haluaa päästä pian tarjoamaan uuden sukupolven älytelevisoita.

Panasonic on valinnut Firefox OS:n televisionsa käyttöjärjestelmäksi. Aiempia löytämiäni uutisia ovat LG + webOS sekä Philips + Android. Vaikka Panasonic ei ole aivan tiukimmassa kärjessä televisoissa, se on kuitenkin kehittänyt pitkäjänteisesti mm. plasmatelevisioita. Siksi Firefox OS:n valinta on erittäin hyvä uutinen Mozilla Foundationille.

On muutamia yrityksiä, joilta odotan televisiouutisia. Apple ei ole näköjään vielä valmis ja odotuttaa fanejaan. Ubuntu ei tunnu kelpaavan kenellekään, vaikka älytelevisio on ollut mainittuna Canonicalin www-sivuilla jo pitkän aikaa. Sitten on vielä yksi; Microsoft. Kenties vuonna 2020 ;) ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti