lauantai 25. tammikuuta 2014

Voiko nykyisillä RT-tableteilla ikinä ajaa Windows 9 -käyttöjärjestelmää?

Sanotaan, että saisin käsiini edullisen Nokia 2520 RT -tabletin. Siinähän on asennettuna valmiiksi Windows RT, jonka versio taitaa olla 8.1 (?). Käyttäisin laitetta ihan tyytyväisenä aina ensi kevääseen saakka. Sitten tulisikin "tenkkapoo", kun käyttäjärjestelmä pitäisi päivittää uuteen. Onnistuisiko se kuten esimerkiksi Nexus 7 -tableteissa tuosta vaan OTA:na (Over The Air)? Voisiko laitteen peräti "flashata" kuten Nexuksen?

Windows 9:n sanotaan yhdistävän monta alustaa yhdeksi. Mm. RT- ja Windows Phone 8 -alustat yhdistetään yhdeksi. Mutta kukaan tai mikään taho ei ole luvannut, että voin ajaa viimeisintä softaa (= Windows 9) Nokian 2520 RT -tabletissa. Ehkä sykli on niin nopea, että ensi keväänä sitä ollaan jo RT-tabletin kanssa saattohoidossa? Ehkä ei ole muodikasta jutella turhaan etukäteen tulevista? Carpe diem! Ehkä pitää "relata" eikä "spennata"?

PC on siitä mukava laite, että siihen voi vaivatta asentaa erilaisia ja eri-ikäisiä käyttöjärjestelmiä. Tämä joustava lähestyminen puuttuu mobiililaitteilta. Nokia 2520 ehtii juuri ja juuri alelaatikoihin, kun sen jo joutuu kierrättämään uudempien laitteiden raaka-aineeksi. Taidan pitää näppini erossa RT:stä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti