sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Tuleeko seuraavasta AppleTV:stä suomalaisten pelitalojen suosikki?

ApplenTV:n seuraava malli sisältää kuulemma App Storen ja näin laitteesta on kaavailtu pienimuotoista pelikonsolia. Käsittääkseni ohjainta ei tulla julkaisemaan. Juuri ohjain erottaa AppleTV:n jo olemassaolevista pelikonsoleista. Pelituntuman saaminen saattaa olla hankalaa ilman kunnon otetta. No hei, aikanaan joystick oli aivan ehdoton vehje. Ilman sitä pelaaminen näppäimistön avulla oli hankalaa.

Applella on jo paljon pelejä tarjottavanaan App Storessa. Kun ajatellaan sellaista tavallista sohvaperunaa niin kyllähän kuvien ja videoiden katselun lomassa on mukava koko perheen kanssa vähän kisailla jollain rallipelillä - varsinkin, jos peliin pääsee mukaan oman iPhonen/iPadin avulla.

On jännä nähdä, onko tulevalla AppleTV:llä mitään vaikutusta suomalaisiin pelitaloihin. Tiedossa on, kuinka eräskin firma käänsi yhtäkkiä takkinsa ja alkoi kehittää pelejä nimenomaan iPhonelle. Voisi kuvitella, että nk. perinteisille pelikonsoleille julkaistavien pelien markkinat ovat rajalliset ja kilpailu kovaa. Sen sijaan AppleTV:n puolelta voi löytyä vielä paikka jokaiselle. Tosin sielläkin pärjäävät vain parhaimmat.

Mikäli seuraava AppleTV maksaa rapiat päälle 100 €, kannatan lämpimästi uutta tulokasta. Minusta pelaaminen on edelleen aika kallista. No ok, toki App Storesta löytyy ilmaisiakin pelejä. Mutta alkuinvestointi (= pelikonsoli) maksaa ja sen jälkeen pelaajia koukutetaan eri tavoilla suosituissa peleissä. Tässä suhteessa AppleTV:n pelit tuskin eroavat perinteisten konsoleiden peleistä. Mutta itse laite saisi olla edullinen. Sellainen olisi edistystä ja panisi kilpailevat konsolivalmistajat miettimään omaa tulokulmaa pelimarkkinoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti