torstai 2. tammikuuta 2014

LG:n älytelevisiossa webOS?

Juuri ehdin jokin aika sitten ihmetellä, missä ovat suuret nimet älytelevisiobusineksessa. Ei mennyt kuin hetki ja saatiin uutisia. LG, joka valmistaa jos jonkinlaisia laitteita, aikoo huhujen mukaan julkistaa älytelevision webOS-käyttöjärjestelmällä, jonka HP muutama vuosi sitten, no, jos ei aivan hylännyt niin ainakin siivosi sivuun.

Jos huhut pitävät paikkansa, on nähtävissä kaksi hyvää asiaa. Ensinnäkin ylipäätään älytelevisioillekin voi syntyä nk. ekosysteemejä. Ei olla riippuvaisia televisiovalmistajan muutamista sovelluksista vaan voidaan asioida sovelluskaupassa. Toinen *tärkeä* asia on se, että webOS käsitykseni mukaan on Open Sourcea. Tämä tarkoittaa, että sovelluksia pääsevät kehittämään kaikki, jotka nyt ylipäätään kykenevät koodaamaan. Nimittäin tuskin on sattumaa, että alustaksi on valittu webOS.

*Hauskinta* on, että webOS tulee nk. "puun takaa" suoraan parrasvaloihin ohi muiden käyttöjärjestelmien. Onhan se nyt vaan tyhmää maksaa liikaa niinkuin sanonta kuuluu. Tällä viittaan Applen mahdolliseen älytelevisioon, joka taatusti maksaa tuplat tai triplat LG:n vastaavaan verrattuna.

Saatiinpa vuosi 2014 käyntiin ja mukavilla uutisilla. En minä sitä tarkoita, että tarvitaan lisää roinaa maailmaan vaan kun meillä on se vanja kolmekakkonen, joka on menossa kohta vaihtoon. Mulle siis LG:n webOS-telkkari ja sassiin :P!

Edit: LG itse asiassa omistaa webOS:n ja on ostanut sen HP:lta. Oho! Kova juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti